Gyártósor Felfelé vált a ZF Hungária – automata váltókkal teremt új munkahelyeket az egri vállalat

Felfelé vált a ZF Hungária – automata váltókkal teremt új munkahelyeket az egri vállalat

ZF Hungária Kft. | 2017.05.08 14:14

Felfelé vált a ZF Hungária – automata váltókkal teremt új munkahelyeket az egri vállalat

A vállalat történetének legnagyobb fejlesztésébe kezdett a ZF Hungária Kft. A március végi hivatalos bejelentést követően megkezdődhet az egri telephely nagyszabású fejlesztése, és várhatóan két év múlva megkezdődhet a ZF 8HP típusú, nyolcfokú automataváltók gyártása. Az új terméknek köszönhetően a vállalat gyakorlatilag megduplázza létszámát, és látványosan megnöveli termelési volumenét.

Hirdetés

A beruházás indítását a Külgazdasági és Külügyminisztériumban jelentették be, az állam ugyanis jelentős támogatással járul hozzá a magyar járműipart erősítő és sok új munkahelyet teremtő fejlesztési projekthez.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédében kiemelte: a világpiacon vezető szerepet játszó autóipari társaság, a ZF AG 31 milliárd forintos beruházást hajt végre Egerben, melyhez a kormány 6,7 milliárd forint összegű, vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt. A beruházás megvalósulása után az ott gyártott sebességváltók mind exportra kerülnek, és ez azt jelenti, hogy a ZF beruházásának eredményeként évi 200 milliárd forinttal nő a magyar export.

Mint Őszi Csilla gazdasági ügyvezető igazgatótól megtudtuk, két évtized kiemelkedő szakmai teljesítménye, a termelés szinte folyamatos növelése, és természetesen az erős alapokra épülő nyereséges gazdálkodás voltak azok a fő szempontok, amelyeket figyelembe véve a ZF konszern vezetése az egri telephely jelentős bővítése mellett döntött. Az új termék, a személygépkocsikba építhető ZF 8HP automata sebességváltó jelenleg a globális piac egyik sikerterméke, amely iránt erősödik a kereslet.

Markus Schleier műszaki ügyvezető igazgató arra mutatott rá, hogy technológiai forradalom zajlik a járműiparban. A ZF-nek, mint a világ egyik legnagyobb, a fejlődés iránt elkötelezett járműipari beszállítójának ott kell lennie a haladás élvonalában, hiszen csak így lehet sikeres. Az új egri beruházás révén a ZF Hungária lépést tart a globális fejlődéssel, és még nagyobb arányban járulhat hozzá az anyavállalat gazdasági teljesítményéhez.

(x)

Kiemelt Partnereink