Gyártók Elkészült az ötszázezredik Rapid

Elkészült az ötszázezredik Rapid

autopro.hu | 2015.07.26 06:13

Elkészült az ötszázezredik Rapid

A mérföldkövet jelentő félmilliomodik darab, egy vörös színű Rapid Spaceback július 14-én gördült le Mladá Boleslavban.

Hirdetés

A modell már 2012 óta elérhető Európában, a Spaceback 2013 végén követte. Ezen felül a cseh márka megalkotott egy, az indiai piacra fejlesztett Rapid változatot is, amely ott 2011 óta kapható. Világszerte összesen 91 400 Rapid modellt vehettek át tulajdonosaik az idei év első öt hónapjában, amely a tavalyi év hasonló időszakához képest 12,3 százalékos növekedésnek felel meg.

Megjelenésekor – ami akkoriban egy teljesen új szegmens volt a márka számára – új mércét állított fel a kompakt kategóriában. Általa vált teljessé a cseh márka kompakt kínálata, a Rapid jelentette az átmenetet a Fabia és az Octavia modellek között. Ez volt az első olyan sorozatgyártású modell, amelyet a márka új formatervezési iránya ihletett. A Rapid Spaceback egy évvel később, 2013-ban történt bevezetése megnyitotta az utat a márka számára a stratégiailag fontos ötajtós kompakt kategória felé.

Az új modellévhez érkezve a márka felfrissítette a Rapid modellsorozatot. Május óta továbbfejlesztett biztonsági- és vezetői segédrendszeretket, illetve új erőforrást kínál az ügyfeleknek.

A Volkswagen legújabb, harmadikgenerációs multimédia rendszerét alapul véve (MIB II) számos új infotainmentés szórakoztató rendszer közül választhatnak a Rapid vásárlói. Ezek a rendszerek a SmartLinken keresztül összekapcsolódhatnak az okostelefonokkal illetve táblagépekkel. A Skoda SmartGate szolgáltatással a jármű bizonyos adatai az okostelefonra is lehívhatók és felhasználhatók.

Biztonság tekintetében a modell mostantól számos új vezetői segédrendszert kínál, ilyen például a Front Assist, a másodlagos ütközésvédelem funkciója, a vontatmány stabilizáló asszisztens, a fáradtságérzékelő funkció, az első és hátsó parkolóradar, a LED nappali menetfénnyel szerelt fényszóró, a távolsági fényszóró asszisztens (Light Assist) vagy a Kessy (a kulcs nélküli automatikus nyitási/zárási és motorindító rendszer).

Ezen kívül a modellcsalád kínálatában helyet kaptak az új, modern és környezetbarát Euro 6-os erőforrások.

A Mladá Boleslavban található központi üzemen kívül a Rapid a kínai Yizheng, az orosz Kaluga és az indiai Pune gyáraiban készül.

Kiemelt Partnereink