Gyártósor Elindult az Audi TT Coupé sorozatgyártása

Elindult az Audi TT Coupé sorozatgyártása

autopro.hu | 2014.07.24 09:35

Elindult az Audi TT Coupé sorozatgyártása

Július 24-től elindult az Audi TT és TTS Coupé sorozatgyártása az Audi Hungaria Motor Kft.-nél. Az A3 Limousine, az S3 Limousine és az új A3 Cabriolet gyártásának megkezdése után mostantól az új Audi TT is a győri gyártósorokról gördül le. Valamennyi modell teljes gyártása Győrben zajlik.

Hirdetés
A dolgozók mellett az Audi TT Coupé bal oldalán Gerd Walker, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója és Bernd Martens, az Audi AG beszerzésért felelős igazgatótanácsi tagja; jobb oldalán Hubert Waltl, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója

„A magyarországi telephelyünk évek óta prémium minőségű járművek gyártásával bizonyítja kompetenciáját. E mögött egy rugalmas, tapasztalt csapat teljesítménye áll. Szakértelmükkel hozzájárulnak, hogy a TT világra szóló sikerét a harmadik generációval is tovább folytassuk“ - mondta Hubert Waltl, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja.

Thomas Faustmann, a győri vállalat ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: „Az Audi TT teljes gyártási mélységben készül nálunk, amely a győri járműgyártás fénypontja. Ez a sikertörténet 15 évvel ezelőtt az Audi TT Coupé első generációjának összeszerelésével kezdődött. Az Audi Hungaria az elmúlt években összesen több mint fél millió TT-t gyártott az ingolstadti gyárral való eredményes együttműködésben."

„Az Audi TT új generációja a harmadik modell, amelyet az Audi teljes egészében Győrben gyárt“ - mondta Gerd Walker, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. „A modell sikeres integrálása az új gyártósorokra egy fontos mérföldkő a győri telephely életében: ezzel a járműgyár teljes kapacitással dolgozik” - tette hozzá.

Az új járműgyár jelenlegi több mint 3000 munkatársa közül nyolcszázan már a motorgyárban lévő egykori járműszereldében is dolgoztak a TT-gyártásban. A járműgyártás valamennyi munkatársa egy átfogó képzési programon vett részt az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában, valamint németországi Audi-telephelyeken.

Audi TT Coupé

1998-ban kezdődött az Audi TT első generációjának sorozatgyártása. 2006-ban követte a sportautó második generációja, 2009-ben indult az Audi TT RS gyártása. Az elmúlt év novemberében gördült le Győrben az 500 000. Audi TT a gyártósorról, amelyet a vállalatnál készült 25 milliomodik motor, egy 2,0 literes TFSI erőforrás hajtott.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink