Gyártósor Az orosz helyzet miatt áll át egyműszakos működésre a szentpétervári GM

Az orosz helyzet miatt áll át egyműszakos működésre a szentpétervári GM

MTI | 2014.09.16 14:46

Az orosz helyzet miatt áll át egyműszakos működésre a szentpétervári GM

Átalakítja működését Oroszországban az amerikai General Motors autógyártó európai egysége, az Adam Opel AG, mert a csökkenő orosz eladások veszélyeztetni kezdik a gyártó európai étékesítési célkitűzéseit.

Hirdetés

Az Opel bejelentette, hogy egyműszakos termelésre állnak át szentpétervári gyárukban. Az Opel nem adott információt oroszországi elbocsátásokról, de a tájékoztatásuk szerint készek kompenzációt adni azoknak a feleslegessé vált dolgozóknak, akik hajlandóak önként távozni a cégtől.

- Előző évben Oroszország volt a harmadik legfontosabb piacunk Nagy-Britannia és Németország után, de most ezen a piacon komoly bizonytalanság van - idézte az Opel közleménye Karl-Thomas Neumann vezérigazgatót.

A GM arra számított, hogy az eladások hat éve tartó folyamatos csökkenése után fordulat lesz, és az európai és az orosz gazdasági növekedés beindulásával 2016-ra már nyereségessé válik európai működése.

A GM-nek valószínűleg csalódni kell reményeiben, az orosz autópiac szabadesésben van. Év eleje óta 12 százalékkal, augusztusban havi szinten 25 százalékkal zuhantak az eladások. A GM európai üzletágánál az év első hat hónapjában 589 millió dollárra nőtt a kamatok és adók levonása előtti veszteség, az egy évvel korábbi első féléves 266 milliós dolláros veszteségről.

Kiemelt Partnereink