Gyártósor Az Audi-dolgozók a legtermelékenyebbek

Az Audi-dolgozók a legtermelékenyebbek

Biró Csongor | 2015.07.01 09:15

Az Audi-dolgozók a legtermelékenyebbek

Egy friss tanulmány szerint a német autógyártók közül az Audi dolgozói a legtermelékenyebbek. A Mercedes-Benz, a BMW és a Volkswagen dolgozóit leelőzve 2015 első negyedévében az audisok egy műszakban átlagban 5,6 autót szereltek össze.

Hirdetés

Az Arthur D. Little tanácsadó cég által végzett kutatás azt is kimutatta, hogy két év átlagát tekintve a Mercedes érte el a legnagyobb növekedést. A sváb prémium gyártó alkalmazottainak száma 2013 óta 4,5 százalékkal nőtt, miközben ugyanebben az időszakban 34,6 százalékkal nőttek a gyárak kibocsátásai. 2013 első negyedévében 2,7 autót gyártottak egy műszakban, míg idén ez a szám 3,5-re nőtt.

Audi A8-asok készülnek Neckarsulmban

De még ezzel a szép növekedéssel is jócskán lemaradt versenytársaitól a Mercedes, a BMW-gyáraiban egy műszakban átlagban 4,9 autót szerelnek készre a dolgozók. A tanulmány szerint a termelékenységük tartósan növekszik. Nem úgy a Volkswagennél, ahol a hatékonyság egyelőre megakadni látszik. 2013 óta 7,5 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság, miközben a termelékenység egy tapodtat sem változott, ugyanannyi, 4,2 autót képes átlagban egy dolgozó egy műszakban összeszerelni, mint két évvel ezelőtt. A teljes Volkswagen-konszernben hasonló az egy főre jutó kész kocsik száma, beleszámolva az igen termelékeny Audit is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink