Gyártósor A cseh sebességváltógyár a legjobb üzem

A cseh sebességváltógyár a legjobb üzem

autopro.hu | 2016.03.28 06:34

A cseh sebességváltógyár a legjobb üzem

A Skoda Vrchlabíban található üzeme nyerte el az év gyára címet. A zsűri döntése szerint kiemelkedő fejlődésű termelési helyszín kategóriában szerezte meg az elismerést, amely odaítélésekor döntő jelentőségű volt a korábbi jármű összeszerelő üzem gyors és sikeres átalakítása.

Hirdetés

– Igazán büszkék vagyunk erre a díjra, óriási elismerés, amely dolgozóink kiemelkedő munkáját dicséri – nyilatkozta Michael Oeljeklaus, a márka igazgatótanácsának termelés területéért felelős tagja. – A vállalat, a dolgozók és a szakszervezetek közös erőfeszítésével Vrchlabí gyárát a sebességváltók előállításának igazi high-tech helyszínévé sikerült fejlesztenünk az elmúlt évek során, ezzel is biztosítva az üzem jövőjét.

Az üzemet a következő szempontok alapján értékelték: értéknövekedés, ügyfélelégedettség, minőség, innováció és gazdaságos működés. Kiemelték továbbá a Vrchlabí jármű-összeszerelő üzem gyors és sikeres átalakítására tett erőfeszítéseket is.

Az év gyára díj az európai feldolgozóipar egyik legrangosabb kitüntetése, amelyről 1992 óta dönt a Produktion magazin és az A.T. Kearney vállalati tanácsadó cég. Bármely iparág gyártói egysége indulhat a megmérettetésen, amely száz dolgozónál többet foglalkoztat. Vrchlabí 2011 elején nyerte el a Volkswagen csoporttól a DQ 200 sebességváltók gyártásának feladatát, s 2012 októberében már el is készült az első példány. A Skoda a Volkswagen csoporttal közösen napjainkig mintegy 245 millió eurót invesztált e korszerű kettős tengelykapcsolós sebességváltó előállításába.

Ennek nagy részét műszaki berendezésekre, valamint olyan további beruházásokra fordították, mint például a sebességváltó-gyártás oktatási központja, a logisztikai részleg, a mérési központ, a laboratóriumok és a minőségellenőrzési centrum. Mintegy 27 millió euró értékben húztak fel új épületeket, illetve korszerűsítették a meglévő létesítményeket.

A márka e termelési helyszín kapacitásának bővítésén dolgozik, amelyet 2016. áprilisától a jelenlegi 1500-ról napi 2000 darab DQ 200 sebességváltóra kíván növelni. Erre további mintegy 25 millió eurót fordít a cseh gyártó. A napi termelési volument még 2014-ben emelték napi 1000-ről 1500 DSG váltóműre.

Kiemelt Partnereink