Gyártósor A BMW szerint Afrika megérett a luxusra

A BMW szerint Afrika megérett a luxusra

autopro.hu | 2015.11.18 10:34

A BMW szerint Afrika megérett a luxusra

Az X3 modell a fekete kontinens déli részén található gyárból is kigördülhet hamarosan, részben a régió piacára termelnek majd a bajorok. Nem ők az egyetlenek, akik fantáziát látnak a „prémium Afrikában”.

Hirdetés

Bő 400 millió dollárnak megfelelő összeget költ a német gyártó a Pretoria-hoz közeli Rosslyn gyárának átalakításába – a BMW 1973-ban alapított, első külföldi üzemében jelenleg a 3-as sorozat szedánjai készülnek, közel 70 ezres éves mennyiségben. A fejlesztési keretnek csupán a felét költi el közvetlenül házon belül a vállalat, a másik részletből a helyi beszállítókat hozzák helyzetbe.

Az X3 modell nagyon keresett világszerte, eleve az X sorozat adja a BMW értékesítésének 28 százalékát. Észak-Amerikában nagyon kelendőek a SUV modellek, az afrikai fejlesztés részben az ottani termelés tehermentesítését is szolgálja.

– Úgy látjuk, az X3 típus iránt hosszú távon kimagasló érdeklődés mutatkozik Nigéria, Kenya és Tanzánia piacain is – állítja Tim Abbott, a BMW Dél-Afrika ügyvezetője. A szakembert nem hozza zavarba, hogy jelenleg megakadt a kontinens gazdasági növekedése, az egyes országok társadalmi stabilitása is aggodalomra adhatna okot. A dél-afrikai járműipari ösztönzések velük együtt felkeltették a Ford és a Volkswagen figyelmét is, a beruházások élénkítését program az ígéretek szerint 2020 után is tartani fog még. A Dél-afrikai Nemzeti Autógyártók Szövetsége idén 622 ezer autó gyártásával kalkulál a régióban.

A BMW egyelőre csupán feltételezi a jelentős helyi érdeklődést a prémium SUV iránt, ám hamarosan kiderülhet, az export mellett milyen arányban maradnak Afrikában az ott készülő X3-as modellek.

Kiemelt Partnereink