Gyártósor 250 új munkahelyet teremt a Land Rover

250 új munkahelyet teremt a Land Rover

Biró Csongor | 2014.06.19 08:55

250 új munkahelyet teremt a Land Rover

Nagy-Britannia legnagyobb autóipari munkaadója 250 dolgozóval bővíti a halewoodi gyárának létszámát, miután itt szerelik össze a legújabb Land Rover Discovery Sport modellt.

Az új modell gyártásának megkezdésével a Jaguar Land Rover halewoodi gyárában (Liverpool közelében) immár 4750-en fognak dolgozni, háromszor annyian, mint 2010-ben. A gyár hatékonyságát a cég minden idők legkelendőbb autója, a Range Rover Evoque fokozza.

260 új robot dolgozik Halewoodban

Az elmúlt négy évben 500 millió fontot költött a gyárra a Jaguar Land Rover, a Discovery Sport gyártásának előkészítésére 200 milliót (a modern Aida szervó préssor 45 millióba került), 260 új robotot állítottak szolgálatba. A gyárban három műszakban, éjjel-nappal dolgoznak, a termelést négy év alatt megnégyszerezték. Az elmúlt két évben több mint kétszázezer Range Rover Evoque hagyta el a gyártósort. A modell iránt töretlen a kereslet, májusban 12 százalékkal többet adtak el belőle, mint egy évvel korábban. Az autók nyolcvan százalékát exportra gyártják.

A Discovery Sport álcázott prototípusai

A 2015-ben érkező új modell a Land Rover márka megújulásának első példánya, a new york-i autószalonon bemutatott Disvovery Vision Concept szériaváltozata.

Land Rover Discovey Vision Concept

Kiemelt Partnereink