Gyártók Újabb személyzeti változás a Volkswagennél

Újabb személyzeti változás a Volkswagennél

autopro.hu | 2015.11.30 06:36

Újabb személyzeti változás a Volkswagennél

Matthias Müllernek a Volkswagen konszern vezetőjének nem elég, hogy a kibocsátási botrány miatti válságban kell irányítani a cégcsoportot, most még a humán erőforrás is hozzá tartozik. A korábbi személyzeti igazgató, Horst Neumann novemberben végén nyugdíjba vonul.

Hirdetés

A pozíció átvétele összefüggésben lehet a kibocsátási botrány kapcsán gyökeresen átalakuló Volkswagen menedzsmentben zajló folyamatokkal – írta a német automobil-produktion.de. Horst Neumann 66 évesen megy nyugdíjba.

Horst Neumann november végén megy nyugdíjba, pozícióját ideiglenesen Matthias Müller veszi át

A felügyelőbizottságot vezető Hans Dieter Pötsch, szerint „Horst Neumann jelentős mértékben hozzájárult a Volkswagen csoport elmúlt tízéves sikereihez. Kiindulási pontnak tekinthető a 2006-ban megkötött kollektív szerződés, amelynek kialakításakor Neumann tárgyalt az üzemi tanáccsal. Az a szerződés tette újra versenyképessé a Volkswagennél termelékenységet és a munkaerőre fordított költségeket. Magas szakmai munkát végezve végig a biztos munkahelyek megteremtésén dolgozott.”

Az összevont üzemi tanács vezetője Bernd Osterloh tisztességes tárgyalópartnerként említette Neumannt, szerinte nagy szerepe volt abban, hogy sikerre zárultak a 2006-os kollektív szerződésről folytatott rendkívül nehéz tárgyalások.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink