Gyártók Újabb sokszázezres visszahívás a GM-nél

Újabb sokszázezres visszahívás a GM-nél

Biró Csongor | 2014.07.01 09:20

Újabb sokszázezres visszahívás a GM-nél

Se szeri, se száma a General Motors visszahívásainak. Nehéz követni, hogy szinte naponta, vagy naponta többször is kocsikat hív vissza szervizeibe a GM.

Hirdetés

Június utolsó napjaiban előbb harmincezer Chevrolet Cruze amerikai tulajdonosa kapott értesítést, hogy a Takata beszállító hibájából ellenőrizni kell az autók légzsákjait, és ha a nedvességre érzékeny hajtógázzal szerelték fel robbanótöltetet, akkor ki is kell azokat cserélni.

Chevrolet Cruze: hibás légzsákok

Ezt követte egy nagyobb léptékű visszahívás Kínában, ahol 194 ezer Buick Excelle GT tulajdonosát várják egy gyors szervizre. A 2009 októbere és 2012 júliusa között gyártott egyes modelleknél nem lehet lekapcsolni használat után a távolsági fényt, így azok közveszélyesen világítva közlekednek. Tavaly 1,22 millió Excelle-t hívott vissza üzemanyagpumpa-hiba miatt a GM és a kínai SAIC közösen.

Buick Excelle GT: hibás reflektorok

Mielőtt még lenyugodtak volna a kedélyek az amerikai vállalat 475 ezer újabb kocsiját hívta vissza, köztük a 2014-2015-ös modellévjáratú, népszerű Chevrolet Silverado és GMC Sierra típusokat. Szoftverhiba miatt, az összkerék-meghajtású modellek váltója üresbe kapcsolhat, emiatt a jármű elgurulhat, ha a rögzítőfék nincs behúzva. A GM-nél nem tudnak a probléma miatt bekövetkezett balesetekről.

Chevrolet Caprice PPV: hibás ablaktörlők

A GM 4800 darab 2013-2014-es Chevrolet Caprice rendőrautót és 2014-es Chevrolet SS sportos szedánt is visszahív, mert hibásak lehetnek az ablaktörlőik. Egy további visszahívásban 2050 2014-es Chevrolet Corvette tulajdonosait látják szívesen a szervizek a hátsó lengéscsillapítókkal kapcsolatos bajok miatt.

Chevrolet Silverado: hibás váltók

A General Motorsnak cudar éve van, immár több mint 20 millió autóját hívta vissza több mint 50 visszahívási akcióban. A nagyobbik baj, hogy a 13 halálos áldozatot követelő gyújtáskapcsoló-botrány ügye egyre csak terebélyesedik a szenátus asztalán.

Chevrolet Corvette: hibás lengéscsillapítók

Kiemelt Partnereink