Gyártók Újabb botrány: fogyasztási adatokat hamisított a Mitsubishi

Újabb botrány: fogyasztási adatokat hamisított a Mitsubishi

autopro.hu/B.B. | 2016.04.20 15:21

Újabb botrány: fogyasztási adatokat hamisított a Mitsubishi

A japán gyártó 625 ezer autó üzemanyag-felhasználási adatainak módosítását ismerte el, a hír hatására 15 százalékkal zuhantak a vállalat részvényei.

Több százezer autó érintett abban az ügyben, amit egy, a Nissantól érkező észrevételt követő belső vizsgálat tárt fel, és a vállalat maga hozott nyilvánosságra: a Bloomberg beszámolója szerint 468 ezer Nissan és 157 ezer Mitsubishi által gyártott jármű esetében trükköztek a gumikkal, hogy a valósnál kedvezőbb színben tüntessék fel a fogyasztási adatokat.

Az egyik érintett modell - Mitsubishi eK Wagon

A manipuláció négy, többnyire Japánban forgalmazott típust érint, köztük az eK miniautót. Az érintett személykocsik nagy része Nissan emblémával került az utakra. Bár egyelőre úgy tűnik, a japánok beavatkozása eltér a Volkswagen csalásától, a bizalom csökkenése miatt a piac tavaly szeptember óta nagyon érzékenyen reagál az ilyen jellegű hírekre.

A bejelentés hatására a Mitsubishi részvényei az utóbbi tíz év legnagyobb esését szenvedték el, a 15 százalékos zuhanást követően a kereskedést is fel kellett függeszteni.

Kiemelt Partnereink