Gyártók Új stílusirányzattal debütál az Audi

Új stílusirányzattal debütál az Audi

Gergő Panker | 2014.10.29 12:21

Új stílusirányzattal debütál az Audi

Az Audi a novemberi Los Angeles-i Autószalonon debütáló formatanulmányon mutatja be új stílusirányzatát.

Hirdetés

A Los Angelesben kiállított tanulmányautó Marc Lichte első munkája a gyártónál, aki februárban a Volkswagen vezető külső dizájneréből lett az Audi első számú formatervezője. Különdbőző források szerint a tanulmányautó később egy csúcskategóriás négyajtós limuzin lesz, amelyet az Audi 2017-ben tervez piacra dobni A9 néven.

A német prémium gyártó szerint az új formaterv előrevetíti az Audi új külső és beltéri stílusjegyeit és az új vezető formatervező elmondása alapján kihangsúlyozza a sportosságot, a könnyű kialakítást, valamint a quattro összkerékhajtást.

– Az Audi egyre nagyobb hangsúlyt fektet a sportosságra, amely mindegyik következő generációs modellünknek meghatározó eleme lesz – mondta Marc Lichte az Auto & Design magazinnak. Lichte szerint az „új modelleken egyből fel lehet majd ismerni a márka stílusjegyeit, kezdve az első hűtőráccsal, amely egy jelentős előrelépést képvisel a sportosság terén“.

Marc Lichte, az Audi vezető formatervezője (bal) és Ulrich Hackenberg, az Audi technikai fejlesztésekért felelős igazgatója (jobb) az új Audi TT Sportback bemutatóján a Párizsi Autószalonon

Marc Lichte a Los Angeles-i Autószalonon mutatja be az új tanulmányautót, amely a vezető szerint az „Audi új stílusirányzatának előhírnöke” lesz.

Lichte azután került a jelenlegi pozíciójába, miután a korábbi vezető formatervező, Wolfgang Egger februárban átment a gyártó leányvállalatának számító olasz Italdesign Giugaro stúdióhoz. Mielőtt az Audi csapatához igazolt volna, Lichte 2006-tól a Volkswagen külső dizájnért felelős formatervezője volt. A szakember 1996. óta dolgozott a VW-nél, az ő nevéhez fűződik többek között a Golf elmúlt három generációjának, illetve a Passat, a Tuareg, valamint a Phaeton modellek formaterve.

Kiemelt Partnereink