Gyártók Új főnök a Renault Hungária élén

Új főnök a Renault Hungária élén

Biró Csongor | 2016.04.28 12:25

Új főnök a Renault Hungária élén

Március 31-től a 37 éves Wachtler Tamást nevezték ki a Renault Hungária vezérigazgatójává. Maróthy Miklós korábbi vezető nyugdíja vonult, de még ellátja a márka nagyköveti feladatait.

Hirdetés
Wachtler Tamás vezérigazgató

Wachtler Tamás közvetlenül az egyetem elvégzése után helyezkedett el a Renault Hungáriál, ahol junior kishaszonjármű termékfelelősként kezdte a pályát 2001-ben. Egy évre rá már a kishaszonjármű- és a felső kategória termékmenedzsere, 2004-től Budapest és Nyugat-Magyarország területi képviselője. 2008-ban kínálkozik először lehetősége külföldön dolgozni, a Renault párizsi központjában folytatja, ahol a Laguna modell koordinációs menedzsere a marketing igazgatóságon. 2011-től a Dacia európai termékmenedzsere, 2013-tól pedig a Renault Adriatic régió központjában, a szlovéniai Ljubljanában lesz marketing-igazgatóhelyettes, innen hívják haza, hogy Maróthy Miklós nyugdíjba vonulása után átvegye a Renault Hungária vezetését.

A kereskedői hálózat meglátogatása és a dolgozók megismerése a legégetőbb feladata jelenleg az új vezetőnek, aki a napokban a sajtónak is bemutatkozott. Hangsúlyozta, hogy a Renault egy nyitott márka, amely a fejlődés legjobb útján jár. A francia márka helyzetét megkönnyíti, hogy szinte a teljes kínálata megújul.

Wachtler Tamás a Renault márkával jövőre szeretné elérni az ötödik helyet a magyar autópiacon (jelenleg a hatodik a Renault). Ebben nagy segítséget nyújtanak az újdonságok. Idén érkezett a Kadjar és a Talisman, jött az új Megane, hamarosan érkezik a Talisman Grandtour, és a Megane Grandtour, megújul a családi Scenic (novemberben, majd a Grand Scenic decemberben). Jövő év elején várható a Koleos SUV, az Alascan pickup, és még az idei év végén megújul a Clio. 2017 tavaszán felvarrják a Captur ráncait is. - Ha befejezzük a Renault megújítását, jön a Dacia frissítése, 2017 év végén érkezik a Duster teljesen új generációja - árulta el kérdésünkre Wachtler Tamás.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a Fluence gyártása leáll, de nem marad utód nélkül, jövő év elején jön Törökországból a négyajtós lejtős hátú Megane, ami sokkal inkább hasonlít a Lagunára, főleg méretben. A jövevény a Megane-nál nagyobb, de a Talismannál kisebb lesz, ugyanakkor drágábban kínálják majd mint a magyar piacon flottában igen sikeres Fluence-t. Arra a kérdésre, hogy a Lada újbóli megjelenése a hazai piacon nem veszélyezteti-e a Dacia márka eladásait, az új ügyvezető megjegyezte: - Nem, sőt, a Lada megjelenése felpezsdítette az olcsó autók piacát és idén 30 százalékkal nőtt a Dacia Logan hazai értékesítése.

Az új menedzser elmondta, hogy erősíteni kívánják a Renault márka imidzsét, valamint tovább fejlesztik a szolgáltatások színvonalát. - A legjobbak között kell lennünk - tette hozzá.

Kiemelt Partnereink