Gyártók Úgy viszik a Volvókat, mintha nem lenne holnap

Úgy viszik a Volvókat, mintha nem lenne holnap

autopro.hu/B.B. | 2016.07.21 14:00

Úgy viszik a Volvókat, mintha nem lenne holnap

Szépen fogytak az év első felében a márka személyautói, a vállalat első embere az XC90 után az új S90 és V90 modellektől további sikereket vár.

Hirdetés

A Volvo haszongépjármű-divíziójának kétarcú növekedéséhez képest rendkívül erős hat hónapot tudhat háta mögött a személyautók gyártásáért felelős részleg. 2016 első felében minden fontosabb értékesítési és pénzügyi mutatószámot jelentősen növelni tudtak, így jó esély van arra, hogy a teljes év rekorddal zárul.

Január és június között a működési eredmény csaknem megháromszorozódott, az Automobilwoche szerint 590 millió euróra nőtt, a forgalom pedig kerek tíz százalékkal 8,8 milliárd euróra emelkedett. A sikerhez a 90-es széria járult hozzá leginkább, ezen belül is az XC90-es modell húzta a gyártó szekerét.

A gyártó hat hónap alatt több mint 265 és félezer kocsit értékesített, ez 10,5 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az eladások minden régióban nőttek, Európában 9,6 százalékkal, az USÁ-ban 24,8 (!) százalékkal, Kínában pedig 6,3 százalékkal többen távoztak új Volvo-kulcsokkal a zsebükben a szalonokból, mint tavaly ilyenkor.

Hakan Samuelsson vezérigazgató az új S90 és V90 modellekben is nagyon bízik. Elmondása szerint nem számítanak jelentős változásokra a piacon, így a gyártó forgalom és nyereség terén is rekordot állíthat 2016-ban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink