Gyártók Ősszel megugrik az e-Golf hatótávja

Ősszel megugrik az e-Golf hatótávja

autopro.hu/B.B. | 2016.05.26 11:22

Ősszel megugrik az e-Golf hatótávja

A VW elektromos autóinak fejlesztéséért felelős Volkmar Tannberger a berlini Formula E rendezvényen számolt be az akkumulátorok frissítéséről.

Hirdetés

Már idén ősztől azzal a megerősített akkumulátorral kínálja a VW az elektromos Golfot, amely 300 kilométeres hatótávolságot ígér, írja az electrek.co. A jelenlegi e-Golffal egy töltéssel megtehető távolság 190 kilométer. Persze az elmélet ezúttal eltér a gyakorlattól, a wolfsburgiak közlése szerint a hamarosan érkező cellákkal az autó reális körülmények között (fűtés/hűtés, világítás stb. használatával) 200 kilométer megtételére lesz képes.

Az új energiatároló a mostani 24,2 kWh helyett 35,8 kWh kapacitású lesz, mellyel megelőzi BMW i3 33 kWh-s értékét. Tanneberger hozzátette, a nagyobb kapacitású akkumulátor az alapfelszereltség része lesz, nem úgy, mint a Nissan Leaf vagy a BMW i3 esetében, ahol a nagyobb hatótávolság csupán választható extra.

Azt egyelőre nem árulták el a németek, hogy a megemelt hatótávú autó árai hogyan alakulnak majd, így annak, aki mindenképpen szeretne egy zöld Golfot magáénak tudni, még várnia kell néhány hónapot.

Kiemelt Partnereink