Gyártók Összeáll a Tesla és a BMW?

Összeáll a Tesla és a BMW?

Biró Csongor | 2014.11.24 09:22

Összeáll a Tesla és a BMW?

Elon Musk Tesla-vezér a Der Spiegelnek arról nyilatkozott, hogy tárgyalnak a BMW-vel akkumulátorok és könnyűszerkezetes alkatrészek közös fejlesztéséről, illetve megosztásáról.

Musk azt nyilatkozta, hogy a BMW szénszálas műanyag alkatrészei érdekesnek és nagyon olcsónak tűnnek, ezért szívesen szövetkezne a bajor gyártóval. A BMW az SGL beszállítóval közösen fejleszt és gyárt szénszálas anyagból utascellákat, amelyeket a BMW i3 és i8 elektromos, illetve plug-in hibrid autókhoz használnak. Ezek egyes alkatrészei Magyarországon készülnek.

A BMW hivatalosan nem erősítette meg az együttműködési szándékot, de tény, hogy a két vállalat vezetői már júniusban is találkoztak.

A Daimler a múlt hónapban bejelentette, hogy annak ellenére folytatja együttműködését az amerikai vállalattal, hogy eladták négy százalékos Tesla-részesedésüket. A Tesla korábban a Toyotának segített be villanyos szabadidő-autók gyártásában.

Az amerikai milliárdos azt is elárulta a német magazinnak, hogy öt éven belül elkészül a Tesla németországi akkumulátorgyára.

Kiemelt Partnereink