Gyártók Érkezik a Lada Vesta - meg is mutatjuk

Érkezik a Lada Vesta - meg is mutatjuk

autopro.hu | 2014.08.20 07:16

Érkezik a Lada Vesta - meg is mutatjuk

Augusztus 27-én ismerheti meg a világ Moszkvában az orosz autógyártó új zászlóshajóját. Mutatunk belőle egy kis ízelítőt.

Hirdetés

A Moszkvai Nemzetközi Automobil Szalonon debütál az Avtovaz új modellje, amelyhez nagy reményeket fűz a gyártó. Vissza kellene ugyanis hódítani a márka korábban hűséges vásárlóit, magukat az orosz autóhasználókat, akik egy része átpártolt a minőségben többet nyújtó, igen széles tárházat felvonultató konkurenciához.

Apró részlet, ma még szinte ismeretlen vonásokkal - érdemes hozzászokni

A Lada Vesta - amelynek nevével a természet megújulására a tavaszias otthonosságra szeretnének utalni az alkotók - új korszak kezdetét is jelenti. A Priora utójának szánt autó a Volvo csapatából érkezett arculattervező keze munkájának köszönhetően egyedi formatervvel jelentkezik - érdekes "ujjlenyomat" az oldallemez X mintája -, a technikai kivitelezésben pedig alighanem erős Renault hatásokat érzékelhetünk majd.

Így fest a teljes jármű, gondosan álcázva

Volt ugye egy átmenetei időszak, amikor az immár rokonnak számító Dacia egyes modelljeit klónozták, szinte csak a márkajelzést cserélték le. Ezúttal viszont új, saját alapokra építkeztek a fejlesztők.

Ruha nélkül is lencsevégre kapták már szemfüles fotósok

Hamarosan sok részletkérdésre választ kapunk, egyelőre néhány kémfotó és videó lebbentgeti a fártylat az új idők előszeleként.

Ez így teljesen rendben van, csak lássuk majd az árát is

Az aktuális politikai történéseknek köszönhetően akár erős kezdéssel is indulhat a Vesta karrierje, hiszen a háborús konfliktusban egyre jobban elmerülő ország vezetőinek egyik friss nyilatkozata szerint korlátozhatják az autók importját, ami a hazai termelést jelentős előnyhöz juttathatja. Mi mégis abban bízunk, hogy mire a Lada Vesta első példányai kigurulnak a sorozatgyártás végén az üzemből, már csak történelem lesz az, ami most fájó valóság a szomszédunkban.

Álcázva már találkozhattak vele néhányan az utakon

A Lada Vesta önmagában is figyelmre méltó példány, oda is fogunk figyelni rá a következő időszakban is.

Kiemelt Partnereink