Gyártók Átöltöztette az Alhambrát a Seat

Átöltöztette az Alhambrát a Seat

autopro.hu | 2015.04.19 11:08

Átöltöztette az Alhambrát a Seat

A márka az új Alhambrával folytatja termékoffenzíváját. Az egyterű az új motoroknak köszönhetően akár 15 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt.

Hirdetés

A benzin- és dízelmotor palettát teljesen áttervezték. Mindegyik erőforrás teljesíti az Euro 6 károsanyag-kibocsátási normát. A 2.0 TDI motor 85 kW/115 LE (ez a motor nem szerepel majd a magyarországi kínálatban), 110 kW/150 LE és 135 kW/184 LE (380 Nm nyomaték) teljesítményű változatokban választható. A két benzines TSI erőforrás 110 kW/150 LE és 162 kW/220 LE (350 Nm nyomaték) teljesítményű, utóbbi 20 lóerővel erősebb, mint az előző csúcsmotor. A 110 kilowattos (150 LE) TDI állandó összkerékhajtású, 4Drive változatban is elérhető.

A belépő szintet kivéve minden dízelmotor választható a DSG kettős tengelykapcsolós, automatizált sebességváltóval (a legerősebb benzines motornál alapfelszereltség). Az új generációs DSG sebességváltó üzemanyag-takarékos vitorlázó funkcióval is rendelkezik. Amint a vezető lelép a gázpedálról, oldódik a kapcsolat a motor és az erőátvitel között, az Alhambra üresben gurul tovább.

Az új modellben megjelenik az új generációs Seat Easy Connect infotainment-rendszer. Ez tartalmazza a nagy felbontású érintőképernyős kijelzőt és a legújabb processzorokat, amelyekkel sokkal gyorsabban indul a rendszer, és hamarabb végzi el az útvonal számításokat.

Az új Alhambrában alapfelszerelés a másodlagos ütközésvédelem. Abban az esetben, ha a vezető már nem képes beavatkozni az ütközést követően, automatikusan fékez a rendszer, lehetőleg elkerülve a másodlagos ütközést. A felszereltség új eleme a holttér-figyelő rendszer, amely sávváltáskor figyelmeztet az autó holtterében tartózkodó járművekre. Szintén újdonság a DCC adaptív csillapítás-szabályzás. A rendszer szabályozza a lengéscsillapítók szelepeit, ezáltal a csillapítás karakterisztikáját, így ezredmásodpercek alatt alkalmazkodik a vezetési helyzethez, kivételes kényelmet és kiegyensúlyozott, sportos hangulatot eredményezve.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink