Gyártók Átdolgozta a Nissan a 370Z Nismót

Átdolgozta a Nissan a 370Z Nismót

autopro.hu | 2014.09.13 07:59

Átdolgozta a Nissan a 370Z Nismót

A 30 éves versenyzési és műszaki tapasztalatokkal rendelkező Nismo számos részletre kiterjedően gondolta újra a 370Z modellt.

Hirdetés

Az újdonságok közé sorolhatók a fekete keretű fényszórók, a különleges, piros Nismo csík a lökhárító alján, az áttervezett oldalsó küszöbök és külső tükrök, valamint a különleges emblémák. A megújult modellen mutatkoznak be az új, 19 hüvelykes, fekete és ezüst színű Rays könnyűfém keréktárcsák.

Ami az autó hátsó részét illeti, a Nissan egy új lökhárítóval és légterelővel igyekszik kihangsúlyozni a márka formatervezési és műszaki különlegességét. A 370Z Nismo teljes mértékben átdolgozott aerodinamikai csomagjának részeként az új változat kisebb hátsó légterelőt kapott, amely az első lökhárítóval együtt nagy sebességnél jelentősen növeli a leszorítóerőt. Sőt, ez a nagyobb erő immár egyenletesebben oszlik el az első és a hátsó tengelyek között, ami kiegyensúlyozottabb úttartást eredményez. A Nissan számításai szerint a 370Z Nismo új aerodinamikai rendszere a kategóriatársakénál nagyobb leszorítóerőt biztosít.

Meghajtásáról egy 344 lóerős, 3,7 literes, hathengeres motor gondoskodik. Az alacsony fordulatszámon rendelkezésre álló, különlegesen magas nyomatéknak és a széles fordulatszám-tartománynak köszönhetően mindössze 5,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink