Gyártók Winterkorn: jó úton haladunk, hogy elérjük az évi tízmillió autót

Winterkorn: jó úton haladunk, hogy elérjük az évi tízmillió autót

MTI | 2014.10.30 13:16

Winterkorn: jó úton haladunk, hogy elérjük az évi tízmillió autót

Az Audi és a Porsche rekordeladásainak köszönhetően a várakozásokat jóval meghaladó mértékben nőtt az Volkswagen eredménye a harmadik negyedévben.

Hirdetés

A német gépkocsiipari konszern csütörtöki közleménye szerint az üzemi eredmény éves szinten 16 százalékkal 3,2 milliárd euróra, a nettó nyereség pedig 58 százalékkal 2,93 milliárd euróra emelkedett a harmadik negyedévben.

Az elemzők csak 2,9 milliárd eurós üzemi profitot vártak.

Az összképet rontja, hogy a kulcsmárka, a VW továbbra is gyengébben szerepel, az év első kilenc hónapjában az üzemi eredmény ötödével 1,7 milliárd euróra csökkent. Martin Winterkorn, a VW vezérigazgatója takarékossági programot hirdetett meg, amelynek keretében évi 5 milliárd euróval akarják csökkenteni a költségeket, és a VW márka működési eredményrátáját a jelenlegi 2,3 százalékról 2018-ig legalább 6 százalékra kívánják növelni.

A konszern árbevétele a harmadik negyedévben 4,1 százalékkal 48,9 milliárd euróra emelkedett. A vállalat az első háromnegyed évben 7,65 millió gépkocsit értékesített, és jó úton halad, hogy elérje az évi 10 milliót - mondta Winterkorn.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink