Gyártók Volkswagen kellett Amerikának, hát kapott

Volkswagen kellett Amerikának, hát kapott

autopro.hu | 2014.07.21 09:11

Volkswagen kellett Amerikának, hát kapott

A Stratégia 2018 program keretén belül a csoport tovább erősíti jelenlétét az Egyesült Államok piacán. A Volkswagen Group of America igazgatótanácsa úgy döntött, hogy a Tennessee állambeli Chattanoogába telepíti új, közepes méretű SUV modelljének gyártását. Összesen közel 900 millió dollárt fektet be az új fejlesztésű, hétüléses modell gyártásába, további 2000 új munkahelyet teremtve ezzel az Egyesült Államokban. Hozzávetőlegesen 600 millió dollár befektetést eszközöl a márka Tennesse államban.

Hirdetés

– Az Amerikai Egyesült Államok az egyik legfontosabb piac a Volkswagen számára és a jövőben is kiemelt szerepet kap. Az elmúlt néhány évben szép eredményeket értünk el ott. Most elérkeztünk az egyesült államokbeli növekedési tervünk második szakaszához. A chattanoogai üzem bővítésével és az új fejlesztő központtal az amerikai közönség igényeire összpontosítunk – nyilatkozta Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke Wolfsburgban.

Az új modell gyártásába való beruházás mellett a chattanoogai telephelyen egy új, független Nemzeti Kutató-Fejlesztő és Tervezőközpont létesítéséről is döntöttek, amely a Volkswagen Group of America projekt koordinációs központjaként működik majd. Célja, hogy megismerje a piaci igényeket az ügyfelek visszajelzései alapján és még eredményesebben beépítse azokat a már meglévő illetve jövőbeni modellekbe. Ez körülbelül kétszáz jól képzett mérnöki pozíciót teremt majd Chattanoogában. Ez a döntés egy újabb lépcsője annak a beruházási programnak, amelyet a Volkswagen indított ebben a régióban. A program szerint 2014 és 2018 között több, mint 7 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államok és Mexikó területén. Ezzel együtt a Volkswagen célja, hogy 2018-ra 800 ezer autót szállítson ki az Egyesült Államokban.

Bejelentették azt is, hogy a Volkswagen AG üzemi tanácsának elnöke, Bernd Osterloh a Volkswagen Group of America igazgatótanácsának tagja lesz.

Chattanoogában az új SUV gyártását a már meglévő üzemi keretekhez igazítják. A jelenleg rendelkezésre álló területeket használják majd a közepes méretű SUV összeszereléséhez. A már meglévő gyártási területeket 50 ezer négyzetméterrel bővítik ki. A közepes méretű SUV, amely a CrossBlue tanulmányautóra épül majd, jellegzetesen az észak-amerikai piacra lett kifejlesztve. A CrossBlue 2013-ban mutatkozott be a nagyközönségnek a detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink