Gyártók Villanyos SUV és Q8 az Auditól

Villanyos SUV és Q8 az Auditól

Biró Csongor | 2015.05.22 15:29

Villanyos SUV és Q8 az Auditól

Az Audi bejelentette, hogy 2019-ben megkezdik a Q8 zászlóshajó forgalmazását, de egy évvel előtte egy felsőközép-kategóriás elektromos szabadidő-autót is piacra dobnak. A Q1-es kis szabadidő-autó jövőre érkezik.

Hirdetés

Az Audi 2020-ra a jelenlegi 52-ről 60-ra kívánja bővíteni modelljeinek a számát, a három szabadidő-autó ebbe a sorba illik bele. Az új modellek fejlesztésére és bevezetésére 2019-ig 27 milliárd dollárt költ a német vállalat.

Vázlaton az elektromos SUV

A Q8 és az elektromos szabadidő-autó az amerikai és a kínai piacot célozza majd meg, a márka elsődleges célja, hogy megelőzze a BMW-t és a Mercedest a prémium autók világpiacán. Ehhez Kínában és az USA-ban kell jobbnak lenni a vetélytársaknál. Az első elektromos Audi szabadidő-autó 500 kilométeres hatótávot ígér, az Audi Q5-re épül és a hamarosan érkező Tesla Model X sikereit lovagolja meg.

A Q8-as a hamarosan nálunk is kapható, általunk már kipróbált Audi Q7 alapjain fut majd, de kupés feneket kap, akárcsak a BMW X6. Az X6-X4 SUV-okra eddig nem reagált az Audi, a Mercedes válaszul hamarosan bemutatja a GLE kupét. Pár éven belül a luxus szabadidő-autók piacán is nagy lesz a kínálat, még idén várható a Bentley Bentaga, a Maserati Levante, jövőre érkezhet a Jaguar F-Pace.

Kiemelt Partnereink