Gyártók VW Mexikó: 1 milliárdos fejlesztéssel jön a Tiguan

VW Mexikó: 1 milliárdos fejlesztéssel jön a Tiguan

Panker Gergő | 2015.03.25 13:08

VW Mexikó: 1 milliárdos fejlesztéssel jön a Tiguan

A Volkswagen körülbelül 1 milliárd dolláros fejlesztéssel bővíti a mexikói Pueblában található gyártóegységét, hogy felkészítse az üzemet az új Tiguan kompakt szabadidő-terepjáró gyártására.

Hirdetés

Andreas Hinrichs, a Volkswagen Mexikó vezérigazgatója a gyár megnyitóján elmondta: a befektetés során új, high-tech gyártósorokkal szerelik fel a gyárat.

A VW szerint a fejlesztés továbbá segít a beszállítóknak, hogy üzemeik korszerűsítésével felkészülhessenek a Tiguan gyártására.

Hinrichs hozzátette: a Tiguan gyártása 2016-ban kezdődik meg, az értékesítés pedig a következő évben várható.

2015 első két hónapjában a Tiguan eladásai 13 százalékkal csökkentek az Egyesült Államokban

Az Automotive News Europe szerint a jelenlegi Tiguant 2017-re teljesen áttervezik, és az Egyesült Államokban piacra dobnak egy hosszabb tengelytávú változatot is három üléssorral.

A VW tájékoztatása szerint a hosszú tengelytávú változatból napi 500 darab készül majd. A három üléssorral szerelt variánst Észak- és Dél-Amerikában, valamint Európán és Kínán kívül minden fontosabb piacon bevezetik majd.

A pueblai üzemben jelenleg a VW Golfot gyártják a konszern MQB platformján, amely az új Tiguannak is alapját képezi majd.

Az új generációs Tiguan kulcsfontosságú szerepet játszik majd a gyártó azon stratégiájában, hogy szabadidőautó-modellcsaládjának köszönhetően növelje eladásait az Egyesült Államok piacán.

Az Automotive News Europe értesülései alapján a Tiguan 2017 első negyedévében debütál majd, a második negyedévre pedig minden államban elérhető lesz. Egy még egyenlőre név nélküli, a Tiguannál nagyobb méretű kompakt szabadidő-autó (CUV) a VW Chatanoogában található üzemében készül majd az MQB platform egy a Tiguanétól eltérő változatán.

VW Mexikó

Enrique Pena Nieto elnöksége alatt tavaly decemberben a mexikói autóipar összbefektetései elérték a 19 milliárd dollárt. A mexikói autóipari szövetség (AMIA) adatai szerint a Volkswagen, amely 1964-ben nyitotta meg pueblai üzemét, tavaly az országban készült közel 3,2 millió autóból 475 121 járművet gyártott.

Az AMIA adatai alapján Mexikó a világ hetedik legnagyobb autógyártója és a világ negyedik legnagyobb exportőre. Az országban készülő autók 80 százalékát külföldön értékesítik.

2013-hoz képest a tavalyi év során 27 százalékkal nőtt az autógyártás az országban, az AMIA előrejelzése szerint pedig Mexikó gyártási volumene 2020-ra akár elérheti az évi 5 milliós darabszámot.

VIA: ANE

Hirdetés

Kiemelt Partnereink