Gyártók Tisztább lett az Audi TT

Tisztább lett az Audi TT

autopro.hu | 2014.08.27 08:06

Tisztább lett az Audi TT

Az új Audi TT az elődmodellhez képest akár 14 százalékkal magasabb teljesítményre képes, miközben az üvegházhatású gázok kibocsátását tizenegy százalékkal csökkentették. A modell harmadik generációjának minden példánya a termék teljes életciklusára vetítve kereken 5,5 tonnával kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki. Ide tartozik a széndioxid mellett többek között a metán, a dinitrogén-oxid és a halogéntartalmú szerves vegyületek kibocsátása is.

Hirdetés

A kizárólag Győrben gyártott Audi TT pozitív környezeti mérlegét technológiai megoldások sora, többek között a könnyűszerkezetes építés is segített elérni. Egy megfelelően összeállított anyagkeveréknek köszönhetően a mérnököknek sorrendben másodszor sikerült az autó önsúlyát csökkenteni. A 2006-os első modellváltásnál ez maximálisan 90 kilogramm megtakarítást jelentett. A legújabb, 2.0 TFSI motorral szerelt TT modell 1230 kilogrammot nyom, amely újabb 50 kilogrammal kevesebb, mint a második generációs elődmodell súlya.

Üzemanyagfogyasztás/Vegyes ( l/100 km): 7,2 – 4,2 CO2 kibocsátás/Vegyes (g/km): 164 – 110

A súlycsökkentés és az intelligens könnyűszerkezetes építésmód az autó gyártásának folyamatára is hatással van. Ennek során az üvegházhatású gázokat kereken kilenc százalékkal csökkentették, amely 800 kilogramm megtakarításnak felel meg.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink