Gyártók Thomas Geier: a kecskeméti autógyár színesebb munkát kínál, mint a győri

Thomas Geier: a kecskeméti autógyár színesebb munkát kínál, mint a győri

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.05.28 10:24

Thomas Geier: a kecskeméti autógyár színesebb munkát kínál, mint a győri

A Mercedes-Benz magyarországi üzemének ügyvezetője elektromos hajtásról, termelési tervekről vallott, de a konkurensnek is finoman üzent a vele készült interjúban.

Hirdetés

- Németországban nagyon sikeresnek ítélték meg a kecskeméti üzem felfuttatását, ezzel kapcsolatban sok pozitív visszajelzést kaptunk. A helyzet azonban most nyilván változik, hiszen a felfuttatás után a német vezetés is arra figyel, hogy sikerül-e stabilizálni és optimalizálni a helyi gyártási folyamatokat - nyilatkozta a kecskeméti gyár vezetője a Portfolio.hu gazdasági portálnak.

Thomas Geier egyértelművé tette: a Daimler AG célja, hogy 2025-ig a kompakt szegmens legyen a legmeghatározóbb termékcsoportjuk, így a kecskeméti gyárnak "jó lapjai vannak".

Thomas Geier bizakodó a kecskeméti gyár jövőjét illetően

Arra a kérdésre, hogy mennyire nehéz Magyarországon jó szakembereket találni, az ügyvezető úgy válaszolt: nem eléggé kiforrott a magyarországi szakképzési rendszer, ezért is döntöttek úgy, hogy német mintára elindítják saját képzési programjukat, emellett továbbképzéseket biztosítanak kollégáik számára.

Thomas Geier a feldobott labdát lecsapva üzent az Audinak is. - Ha egy fiatal mérnök munkahelyet keres, és a Mercedeshez jönne dolgozni, akkor lehetősége nyílik akár több területen is kipróbálnia magát itt a gyáron belül, nem kell feltétlenül egy területen megragadnia - mutatott Győr felé képzeletben a kecskeméti gyár első embere.

Az interjúalany úgy látja, a jövő egyértelműen az elektromos meghajtású autóké, ám az ezzel kapcsolatos változás szerinte a magyar Mercedes-Benz gyár termelését nem fogja érinteni.

Kiemelt Partnereink