Gyártók Támogatják a kirúgott Opel-dolgozókat

Támogatják a kirúgott Opel-dolgozókat

autopro.hu | 2015.07.28 09:59

Támogatják a kirúgott Opel-dolgozókat

Az Európai Bizottság azt szeretné, hogy az elküldött Opel-dolgozókat segítő program kapjon 6,9 millió eurót. Ezt a pénzt arra szánják, hogy 2692 egykori dolgozónak és az autógyár beszállítóinál új munkahelyeket hozzanak létre.

Hirdetés

A bizottság az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alaptól kérte az összeget, de erre az Európai Parlamentnek és a Miniszterek Tanácsának is rá kell bólintania – írta a industriemagazin.at. Ezt a pénzt konkrétan szakmai tanácsadásra, átképzésre, induló vállalkozásoknak nyújtott tanácsadásra, munkahelyek keresésére lehetne költeni, természetesen a finanszírozóval együttműködésben. Németországi becslés szerint az intézkedések összesen legfeljebb 11,5 millió euróba kerülhetnek, a Brüsszeltől kapott pénzzel együtt.

A munkahelyek az Opel bochumi gyárának bezárása miatt szűntek meg. Az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap forrásait a gazdasági világválság miatt megszűnt munkahelyekre kapcsolódóan használják fel. Az EU értékelés alapján a válság súlyosan érintette az autóiparon belül a közép- és alsó kategóriás autók piacát.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink