Gyártók Szlovákiába települ a Jaguar gyára?

Szlovákiába települ a Jaguar gyára?

autopro.hu | 2015.03.19 14:53

Szlovákiába települ a Jaguar gyára?

Minden lehet, ám egyelőre semmi sem biztos. Kivéve azt, hogy északi szomszédunkat is jól szemügyre veszik a környékünkön letelepülni készülő britek.

Hirdetés

A Hospodárske noviny gazdasági napilap szerint a szlovákiai terjeszkedés lehetőségeit is fontolóra veszi, sőt, tanulmányozza a brit autógyártó. - Építkezési vállalatokat szólítanak meg, hogy építészeti megoldásokat javasoljanak számukra. Szlovákia, Csehország, Magyarország és Lengyelország közt mérlegelnek - hivatkozik a lap egy meg nem nevezett forrása, aki előtt ismertek az autógyártó tervei.

A Hospodárske noviny által megkérdezett szakértők egyetértenek abban, hogy Kelet-Európa megfelelő választás volna a gyártó számára. Ivan Paule, a TPA Horwath tanácsadó cég munkatársa szerint a Tata Motors sikerét az alacsony ráfordítások és az ebből adódó alacsony ár alapozta meg, emiatt pedig logikus lépés volna számukra régiónkban terjeszkedni.

Mint korábban megírtuk, a magyar sajtóban is felmerült a Jaguar esetleges helyi gyártelepítési szándéka. Akkor és most is úgy látjuk, hogy van rá esély ugyan, hogy akár Szombathely, akár Debrecen helyet adjon egy ilyen gyárnak, ám az érdeklődés és a befogadási szándék ténye ellenére a végleges döntés aligha született még meg.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink