Gyártók Száz BMW i3-assal bővült a közösségi flotta

Száz BMW i3-assal bővült a közösségi flotta

autopro.hu | 2015.07.31 14:44

Száz BMW i3-assal bővült a közösségi flotta

A DriveNow autómegosztó szolgáltatás németországi járműflottája száz darab BMW i3 modellel gyarapodott, amelyek Berlinben, Hamburgban és Münchenben teljesítenek majd szolgálatot. A DriveNow londoni flottájába már májusban megérkeztek az első BMW i3 modellek, a szerdai németországi bővülést pedig hamarosan további németországi városok és más európai nagyvárosok követik majd.

Hirdetés

A DriveNow aktív ügyfeleinek száma az elmúlt négy évben világszerte több mint 470 ezer taggal gyarapodott, amelyből 430 ezer Németországban, ezen belül is 120 ezer csak Berlinben és agglomerációjában használja a szolgáltatást. 2013 óta a DriveNow müncheni és berlini járműflottája hatvan darab tisztán elektromos BMW ActiveE modellt is kínál az ügyfeleknek a WiMobil és az ePlan kutatási projektek részeként. Az innovatív kísérleti autók egytől egyig kiemelkedően jól teljesítettek a hétköznapokban, helyüket azonban most a kiforrott BMW i3 modellek veszik át: Berlinben negyven, Hamburgban és Münchenben pedig egyaránt harminc-harminc darab.

A BMW Group kiemelkedő lehetőséget lát az elektromos autók közösségi megosztásában, amelynek elterjedésével Németország-szerte robbanásszerűen megugrana az elektromos mobilitást alkalmazók száma, amely az autótöltő pontokból álló töltési infrastruktúra nagy ütemű fejlődését hozná.

Németországban már az elektromos mobilitásra is hasonló jogi szabályozás van érvényben, amely többek között felhatalmazza a városvezetéseket, hogy külön parkolóhelyeket jelöljenek ki a tisztán elektromos járművek számára. A rendeletet a jövőben a károsanyag-kibocsátás mértékéhez kötött belvárosi zónák szigorítása egészítheti ki, amely rövid távon ugyancsak az életminőség javulásához vezet.

Az idei év kezdetétől a Nagyvárosi Mobilitást Vizsgáló Központnak (Centre of Urban Mobility Competence) köszönhetően nagyvárosi szakértőkkel vállvetve fejlesztik ki és gondoljákk tovább az egyes koncepciókat a jövő nagyvárosi mobilitásának elősegítése érdekében. 2015. július 15-én a vizsgáló központ egy nagyszabású sajtótájékoztató keretein belül hivatalosan is működésbe kezdett.

Kiemelt Partnereink