Gyártók Rátenyerelt a Skoda a start gombra Kvasinyban

Rátenyerelt a Skoda a start gombra Kvasinyban

autopro.hu | 2015.06.30 13:24

Rátenyerelt a Skoda a start gombra Kvasinyban

A Skoda kvasinyi gyárában június 29-én legördült az első Superb Combi. Az első jármű egy 2.0 TDI motorral szerelt holdfehér metál színű modell, amelyet tulajdonosa a márka hazai piacán, Csehországban vehet majd át. A modell piaci bevezetését szeptemberben tervezi a márka.

Hirdetés

Az új Superb és Superb Combi gyártásának elindításához a márka jelentős beruházásokat eszközölt a kvasinyi üzemben a gyártástechnológia, az összeszerelés és a logisztika területén. Az új Superb Combi kategóriájának legjobb térkínálatát nyújtja. Közel 2000 literes csomagtere olyan érték, amellyel rajta kívül csak a felső középkategória típusaiban találkozhatunk. A Volkswagen Csoport MQB platformjának alkalmazásával az új Combi a kényelem és a biztonság egy új szintjét érte el.

A kvasinyi a Skoda három csehországi gyárának egyike, amely jelenleg mintegy 4500 munkatársat foglalkoztat. Az Combi gyártása mellett a Superb limuzin is a kvasinyi üzem gyártósorain készül március közepe óta. Ezen modellek mellett ez az üzem ad otthont a Yeti gyártásának is. Az elkövetkezendő években a gyár és az őt körülvevő nyilvános infrastruktúra tovább bővül és korszerűsödik, a vállalat tervei szerint pedig 2018-ig 1300 további munkahelyet létesít Kvasinyban. A gyártókapacitást évi 280 000 járműre tervezi növelni a cseh gyártó, melynek érdekében az elkövetkező három évben 7,2 milliárd cseh korona értékű befektetést eszközöl.

Kiemelt Partnereink