Gyártók Párizsban bizonyíthat a török Hyundai

Párizsban bizonyíthat a török Hyundai

autopro.hu | 2014.09.17 16:27

Párizsban bizonyíthat a török Hyundai

A 2014-es Párizsi Autószalonon, októberben debütáló modell gyártása még ugyanebben a hónapban megkezdődik, így az új generációs i20 értékesítése még 2014 novemberében elindul Európában.

Hirdetés

A márka elkötelezettségét, valamint a modell európai mivoltát jelzi, hogy gyártását 100 százalékban a törökországi üzemben végezték. Ehhez szükség volt az év elején az 508 millió eurós beruházás befejezésére.

Az i20 a harmadik olyan modellt, amely a gyártó Product Momentum 2017 tervén belül érkezik, amely 22 Hyundai új modell és modellváltozat európai bemutatását irányozza elő 2017-ig. Új termékek és új technológiák támogatják a Hyundai regionális stratégiáját a formatervezést, a mérnöki munkát és az Európának szánt autók európai gyártását illetően.

Az új platformra épült autó tengelytávolsága 45 milliméteres növekedést követően 2570 milliméter hosszú, ami még nagyobb teret biztosít az utasoknak. A kategóriaelső helykínálat – összesen 1892 milliméter első és hátsó lábtér – ötszemélyes autóvá varázsolja az új generációs i20-at, míg a 326 literes csomagtér a modell sokoldalúságát fokozza.

A karosszéria 46 százalékban könnyűsúlyú, ultra magas szilárdságú acélból készül.

Úgy hangolták az összes erőforrást, hogy maximális nyomatékot állítsanak elő, miközben az alsó fordulatszám-tartományban (2000 1/min alatt) is nyomatékosabbak legyenek, még jobban elérhető és még kirobbanóbb mindennapi vezetési élményt lehetővé téve. Ennek eredménye például az, hogy az i20 új generációja az elődnél fürgébben képes 80 km/h-ról 120 km/h-ra gyorsítani.

A benzinmotorok kedvelői a 1,25 literes négyhengerest két verzióban, 75 és 84 lóerővel választhatják. A teljesen alumínium egységhez szériában ötfokozatú kézi váltó kapcsolódik. További alternatívaként a benzineseket kedvelők 1,4 literes, 100 lóerős négyhengerest választhatnak. Az erősebb motorhoz hatfokozatú kézi vagy négyfokozatú automata váltó jár.

A Kappa benzinmotorok architektúrájának adottságai között megtaláljuk a felülfekvő dupla vezérműtengelyt (DOHC), a kétoldali folyamatosan változtatható szelepvezérlést (CVVT), a nagyon erős alumínium blokkot acél alátéttel, az alumínium hengerfejeket, a könnyebb hajtókarokat és a gondozásmentes, hosszú élettartamú láncos vezérlést.

Az alacsony károsanyag-kibocsátású dízelmotorok iránti kereslet kielégítésére a márka az európai vásárlók számára két erőforrást kínál a népszerű U-II családból: a 75 lóerős, 1,1 literes és a 90 lóerős, 1,4 literes erőforrást. Mindkét egységhez hatfokozatú kézi váltó csatlakozik.

Az új generációs i20 dízel variánsainak vásárlói számára azonnal fel fog tűnni a csökkentett motorzaj. A gumírozott borítással rendelkező fogaskerekek 5 dB-es javulást hoznak a korábbi modellhez képest.

A 64 százalékkal merevebb karosszéria, a nagyobb tengelytávval (plusz 45 milliméter) és a megnövelt nyomtávval érezhetően magasabb fokú kanyarstabilitást és tapadást biztosít.

Az i20 új generációja egy állandó mágnesű, kefe nélküli elektromotoros (BLAC) meghajtású szervokormány (MDPS) rendszert használ, a nagyobb pontosság és az egyenletesebb működés érdekében. A kormánykerék a végállások között 2,7-et fordul, amivel 10,2 méteres fordulókört tesz lehetővé – a manőverezést még városi forgalomban is könnyűvé varázsolva.

A jármű ütközésállóságát szavatolják az erősebb alapok és karosszéria, amelyek a különösen nagy szilárdságú acél széleskörű felhasználásának köszönhetően kimagaslóan erősek (a teljes felépítmény 46 százalékban találunk ilyet az előző generáció 16 százalékhoz képest).

Minden új generációs i20 szériában megkapja a menetstabilizálót. Szintén széria a Hyundai (ESS) vészjelző rendszere, amely aktiválja az elakadásjelzőt, ha a vezető hirtelen erősen fékez, figyelmeztetve a követő járművek vezetőit az autó gyors lassulására.

A márka az i20-ban egyebek mellett sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, aktív kanyarfényszórókat, elindulást segítő rendszert, abroncsnyomás-figyelőt is ad.

Kiemelt Partnereink