Gyártók Oktatási központot nyitott az Audi Mexikóban

Oktatási központot nyitott az Audi Mexikóban

Panker Gergő | 2014.11.20 09:59

Oktatási központot nyitott az Audi Mexikóban

Több mint 300 nemzetközi vendég ünnepelte az Audi México új tréning központjának megnyitását. Az Audi mexikói leányvállalata 2016 végéig 3800 munkatársat vesz fel.

Hirdetés

Több mint 300 nemzetközi vendég ünnepelte az Audi új mexikói tréning központjának megnyitását, köztük Thomas Sigi, az Audi igazgatótanácsának emberi erőforrásokért felelős tagja Hubert Waltl, az Audi igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja, Rafael Moreno Valle, Puebla állam kormányzója, Jorge Guillén, a Pueblai Műszaki Egyetem rektora, Elías Micha Zaga, a mexikóii nemzeti tudomány és technológiai tanács regionális fejlődésért felelős alelnöke, illetve Maria Böhmer, Németország külügyi államtitkára.

A modern épületben évente több mint 1500 kurzust tartanak majd a vállalat munkatársai és gyakornokai számára. Az előképzés megalapozza majd az Audi Q5 utódjának gyártására való felkészülést a gyártó legújabb, San José Chiapa-ban épült gyárában. 2016 végéig az Audi México 3800 munkatársat vesz fel.

A tréning központban zajló képzés megalapozza az Audi Q5 utódjának gyártására való felkészülést

Az új tréning központ építése során az Audi mexikói vállalata sikeres együttműködést kötött Puebla állammal, illetve a Pueblai Műszaki Egyetemmel (Universidad Tecnológica de Puebla - UTP). A központ működéséért a jövőben az Audi México felügyelete mellett az UTP felel majd. Az oktatást október vége előtt kezdte meg a központban dolgozó 18 tréner.

A 20 ezer négyzetméteres oktatási központ a gyár közvetlen közelében található. Az épületben vészhelyzetek esetére kialakítottak egy orvosi központ is. A legújabb technológiát képviselő műhelyek és tantermeket a legkorszerűbb diagnosztikai felszerelésekkel látták el. A képzés során a kulcsfontosságú területekre koncentrálnak majd, főként az Audi produkciós rendszeréhez szükséges képességekre. A tréning központban számítástechnikai és nyelvkurzusokat is tartanak majd. A minőségbiztosítás és a fenntarthatóság szintén nagy jelentősséggel bírnak, így fontos szerepet kap többek között a folyamatminőség és a források megőrzése. Az Audi México arra számít, hogy évente több mint 1500 kurzust tartanak majd az új oktatási központban.

A német modellnek megfelelően minden évben 80 tanuló vesz majd részt az Audi México duális képzési rendszerében. A tanulók öt szakma közül választhatnak majd: mechatronikai technikus, autótechnikai mechatronikai technikus, szerszámtechnikus, karosszériaszerelő, illetve gyártástechnikus. A Volkswagen mexikói intézetének (Volkswagen de México Institute) már 170 tanulója van. Az Audi Méxicónál a felvétel így a terveknek megfelelően halad: a vállalatnak jelenleg ezer alkalmazottja van, amely 2016 végéig 3800-ra nő majd. A jelentkezők száma jól mutatja az Audi mexikói leányvállalatának népszerűségét: mindeddig több mint 70 ezer jelentkezőt regisztráltak a vállalatnál.

Az oktatási központ megnyitásával a gyár egy jelentős lépéssel közelebb került a befejezéshez. A médiaközpontot, a karosszériaüzemet és a festőüzemet az elkövetkezendő hónapok során adják majd át.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink