Gyártók Napelemekkel érkezik a következő Prius

Napelemekkel érkezik a következő Prius

autopro.hu/B.B. | 2016.06.22 06:39

Napelemekkel érkezik a következő Prius

A Toyota megújuló, Európába és Japánba szánt modelljének leendő gazdái nem fognak árnyékos helyekre vadászni a parkolókban.

Hirdetés

Napelemes tetőt kap a Toyota Prius új kiadása, így újabb fejezet nyílhat az elektromos autók hétköznapi töltésében. Az autó akár a töltőhálózattól távoli parkolás során is képes tölteni magát, amivel akár tíz százalékkal is csökkenhet az elfogyasztott szénhidrogén-alapú üzemanyag mennyisége. Az újítással egyelőre csak az európai és a japán vásárlók ismerkedhetnek meg, a zöld technológia az autonews.com szerint egyelőre nem mutatkozik be az Egyesült Államokban. Ennek oka, hogy a napelemek miatt a kocsi nem teljesíti a szigorúbb tengerentúli borulásos törésteszteket, ám a gyártó mérnökei keresik a megoldást a problémára.

A tető által termelt energiát a különböző elektromos kiegészítők, például a lámpák, az elektromos ablakok, vagy épp a légkondicionáló működésének segítésére fordítja a rendszer. Mivel az újítás rendkívül ígéretesnek mutatkozik, a gyártó arra készül, hogy több másik modelljénél is alkalmazza. Sajtóértesülések szerint a Toyota 2009 óta fejleszt napelemeket. Ha sikerül még tovább növelni hatásfokukat, egyre több másodlagos fogyasztó működhetne az általuk termelt energiával, így az egy konnektoros feltöltéssel megtehető reális távolság közeledhetne a katalógusban szereplő elméleti értékhez.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink