Gyártók Model 3 előrendeléseket töröl a Tesla

Model 3 előrendeléseket töröl a Tesla

autopro.hu/B.B. | 2016.05.25 06:26

Model 3 előrendeléseket töröl a Tesla

Még a gyár sincs meg, mégis 373 ezer előfoglalásnál jár a Model 3. Ebből törölt most pár ezret a gyártó, mely ezzel párhuzamosan részvénykibocsátásra is készül.

Hirdetés

Március utolsó napján leplezte le a Tesla a Model 3-at, amivel megfizethető elektromos autót ígért a fogyasztóknak. Az óriási érdeklődés övezte bemutató után még úgy is ömleni kezdtek a megrendelések az új modellre, hogy a gyártás várhatóan csak 2017-ben kezdődik.

A rendelésekhez kapcsolódó előlegből a Tesla szép summát gyűjtött be, most azonban ennek egy részét vissza kell fizetnie: nyolcezer foglalást a leendő vevők mondtak vissza, míg 4200-at ismétlődő megrendelésre hivatkozva a gyártó törölt.

Az új modell termelésének megindításának költségeit azonban nem fedezik a fogyasztók előzetes befizetései, így a gyártó részvénykibocsátással 1,4 milliárd dollárra tenne szert, írja az Automotive News. A megfelelő összeg rendelkezésre állása azonban még nem jelenti azt, hogy a termelés a tervezett időpontban megindulhat – láttunk már olyat, hogy a gyártó egyik modelljével gondok akadtak.

Kiemelt Partnereink