Gyártók Mitsubishi: elég ez az egyetlen modell, hogy kimásszanak a gödörből?

Mitsubishi: elég ez az egyetlen modell, hogy kimásszanak a gödörből?

autopro.hu/B.B. | 2016.06.28 09:48

Mitsubishi: elég ez az egyetlen modell, hogy kimásszanak a gödörből?

A manipulációs ügy miatt komoly válságba került a japán gyártó, ám az ősszel Párizsban új modellt mutathatnak be. Vajon sikerülhet ilyen hamar felállni?

Hirdetés

Egy leendő SUV kupé modellről adott ki sokat sejtető fotókat a Mitsubishi, a Ground Tourer Concept idén ősszel debütálhat a Párizsi Autószalonon. A szűkre és izmosra szabott autó, mely sokak szerint az Outlander utódja lesz, nem csak külsejében számíthat versenyképesnek: a gyártó közlése szerint a kocsi megkapja a vállalat plug-in hibrid hajtásláncát, írja az autonews.com.

A most kiadott fotó is alátámasztja, hogy a Mitsubishi igyekszik a városi terepjárókra helyezni a hangsúlyt, és ezzel egy erősebb, már-már haszongépjárművekre emlékeztető profilt kialakítani. Ezzel a stratégiával inkább az exportpiacokon húzhat nagyot a gyártó, hiszen Japánban a komoly bizalmi válságot nem a nagyobb terepjárókkal lehet a legjobban orvosolni. A cég vezetői a SUV-osodás mellett a következő évek másik alappillérének az elektromos hajtás fejlesztését tartják.

A már korábban kitűzött irányt vélhetően a fogyasztási botrány után a Mitsubishiben 34 százalékos részesedést szerző Nissan is jónak látja.

Kiemelt Partnereink