Gyártók Minden második munkatársát elbocsátja az Avtovaz

Minden második munkatársát elbocsátja az Avtovaz

MTI | 2014.08.29 11:38

Minden második munkatársát elbocsátja az Avtovaz

A legnagyobb orosz járműgyártó, a Lada autókat is gyártó Avtovaz jelentős, 45 százalékos létszámcsökkentést tervez végrehajtani 2020-ig a versenyképesség növelése céljából.

Hirdetés

Ezt Jevgenyij Belinyin, a Renault-Nissan többségi, 61,7 százalékos tulajdonában lévő Avtovaz pénzügyi vezetője nyilatkozta a Les Echos francia üzleti napilapnak.

Az Avtovaz eladásai 25 százalékkal zuhantak júliusban éves bázison. A cég a héten jelentette be, hogy csökkenti termelését a következő három hónapban az orosz piac zsugorodása miatt.

Az orosz autópiac az idén 10 százalékkal is visszaeshet tavalyhoz képest az orosz gazdaságnövekedés gyakorlatilag teljes leállása és a rubel jelentős árfolyamgyengülése miatt, ami lényegesen megdrágítja az importált autókat.

Az orosz kormány csütörtökön jelentette be, hogy újraindítják a roncsprémium programot Oroszországban, aminek az egyik nagy nyertese épp az Avtovaz lehet szakértők szerint. A program keretében a hatévesnél idősebb járművüket újra cserélők kedvezményeket kapnak. A programban minden járműtípus részt vehet, a támogatás összege pedig 40 ezertől 350 ezer rubelig (260 ezer forinttól 2,2 millió forintig) terjed. A roncsprémiummal azonban kizárólag Oroszországban gyártott autók vásárolhatóak meg.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink