Gyártók Mercedes: új üzemvezető Sindelfingenben

Mercedes: új üzemvezető Sindelfingenben

autopro.hu | 2015.10.02 09:18

Mercedes: új üzemvezető Sindelfingenben

A sindelfingeni Mercedes-gyárba új üzemvezető került. Willi Reiss nyugdíjba ment, posztját október 1-jétől Michael Bauer veszi át.

Hirdetés

A Mercedes termelési igazgatója, Markus Schäfer köszönetet mondott Willi Reissnek. – Tevékenysége révén a jövőben is versenyképes lesz a sindelfingeni üzem. Kimagasló munkájával hozzájárul a vállalat sikereihez – mondta Schäfer. 2011 januárja óta vezeti Reiss a Mercedes-Benz személyautó-részlegének legnagyobb gyárát. Sindelfingen tovább erősödött a vezetése alatt, a felső és luxuskategóriában a termelési hálózat kompetencia-központja lett. Sikeresen integráltak új termékeket, mint a CLS Shooting Brake-et és a Mercedes-AMG GT-t.

A sindelfingeni gyár új vezetője, Michael Bauer jelenleg a sváb prémiummárka gyártástervezéséért felel. Pályafutását a Daimler AG-nál kezdte végzett gazdasági mérnökként 1996-ban a rastatti üzem logisztikai részlegén. Ezután a termelésben került különböző pozíciókban ugyanott. 2012-ben váltott a Mercedes-Benz kishaszonjármű részlegére, a ludwigsfeldei gyárban felelt a termelésért.

Schäfer, Kellermann, Bauer és Reiss és az S-osztály

Bauer a hierarchiában Andreas Kellermann alá fog tartozni, aki a hátsókerék-hajtású (S-, E- és C-osztály) járművek globális termelési hálózatáért felel. Ide tartozik Sindelfingen, mint kompetencia-központ, illetve a brémai, a tuscaloosai (Egyesült Államok), a kelet-londoni (Dél-Afrika) és a pekingi (Kína) gyár is.

A termelésigazgató Schäfer szerint Bauer sikeresen töltött be különböző vezető pozíciókat a Daimlernél, különösen a ludwigsfeldei üzemben, amely növelte versenyképességét a vezetése alatt. Irányításával fogja megvalósítani hosszú távú elképzeléseit a sindelfingeni gyár.

Az üzemi tanáccsal együtt 2014 júliusában fogadta el a gyár a versenyképességet és a foglalkoztatást is biztosító jövőképét. Ezek alapján 2020-ig 1,5 milliárd eurós (kb. 470 milliárd forintnyi) beruházások lesznek itt. A termelés jövőbeni biztosítása érdekében az üzemi tanács több éves távlatban százmillió eurós nagyságrendű költségmegtakarításokba is beleegyezett.

Kiemelt Partnereink