Gyártók Megújult a kecskeméti Mercedes

Megújult a kecskeméti Mercedes

Biró Csongor | 2014.09.15 06:46

Megújult a kecskeméti Mercedes

A Párizsi Autószalonon mutatkozik be a frissített kecskeméti Mercedes-Benz B-osztály. Nézzük, mi változott.

Hirdetés

A legfontosabb változás, hogy elektromos hajtáslánccal és gázos változatban is készül a kompakt egyterű, igaz, ezek a hazai gyártást nem érintik, a villanyos változat kizárólag a németországi Rastattban készül. A frissített B-osztályon feltűnnek a kissé megnövelt légbeömlők, a gazdagabb krómozás és a módosított hátsó lámpa. Felárért teljesen LED-es fényszórót is vehetnek a vásárlók, ahogy fizetni kell a 8 hüvelykesre növelt központi kijelzőért, a kulcs nélküli indításért és a belső hangulatvilágításért is.

Az új B-osztály számos védelmi rendszerrel is felszerelték, az ütközést megakadályozó érzékelők 60 és 200 kilométer/óra közötti tartományban óvják a bent ülőket. Ha baj van, részlegesen önálló, autonóm fékezéssel avatkozik be a rendszer. Van az autóban éberségfigyelő, connect me szolgáltatással vészhívás és autósegély is aktiválható. A motorpaletta maradt a jól ismert nyolcas, négy dízel és négy benzines motor adja a kínálatot. A villanyos mellett az egyetlen újdonság, hogy a 136 lovas B 200 CDI dízel mostantól négykerék-meghajtással is rendelhető.

Az elektromotoros kivitel túltesz a BMW i3-ason, 180 lóerős, legnagyobb nyomatéka 340. Álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 7,9 másodperc alatt gyorsul fel, végsebessége 160 kilométer/óra. 28 kWh-s lítiumion-akkumulátora 130 kilométeres hatótávot tesz lehetővé, így az elektromos B-osztály megmarad városi autónak.

Kiemelt Partnereink