Techtogether Megtalálta a Mercedes a legjobb járműfényező diákokat

Megtalálta a Mercedes a legjobb járműfényező diákokat

MTI | 2015.04.16 10:22

Megtalálta a Mercedes a legjobb járműfényező diákokat

Kecskeméten a Mercedes-Benz duális szakképzési központja, valamint a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskolája adtak otthont a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyének 2015. április 13-15. között.

A Szakma Kiváló Tanulója országos versenyt járműfényező szakmában Kecskeméten, a Mercedes-Benz gyár szakképzési központjában rendezték meg. Az ország összes járműfényező szakmákat tanuló diákjai közül a legjobb 15 mérhette össze tudását, többek között olyan feladatok terén, mint például alumínium gépjárműelem fényezése vizes bázisú technológiával, és fényezés utáni polírozás. Az idei év nyertesei: Roll Máté és Dara Ákos a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium, illetve Halek László a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium növendékei.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen elismert országos rendezvénynek adhatunk otthont, és ezáltal is hozzájárulhatunk a minőségi oktatáshoz és szakemberutánpótláshoz. A több évtizedes németországi példa jól bizonyítja, hogy a duális képzési rendszernek nem csak az az előnye, hogy időről-időre, rugalmasan a folyamatosan változó munkaerőpiaci igényekhez is alkalmazkodni tud, hanem hosszú távú versenyelőnyt ad a programban részt vevő fiatalok részére – nyilatkozta Németh Ákos, a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának képzési vezetője.

Kiemelt Partnereink