Gyártók Megmutatja a Mini a franciáknak, milyen a brit sítus és az olasz vonzerő

Megmutatja a Mini a franciáknak, milyen a brit sítus és az olasz vonzerő

autopro.hu | 2014.09.27 09:55

Megmutatja a Mini a franciáknak, milyen a brit sítus és az olasz vonzerő

A brit márka újdonságai a 2014-es Párizsi Autószalonon mutatkoznak be, a francia főváros nemzetközi szakmai seregszemléjén tartja világpremierjét az új ötajtós Mini.

Az új ötajtós modell bemutatkozásával a márka következetesen folytatja stratégiáját, amely során egyre szélesedő kínálatával további vásárlói célcsoportokat kíván meghódítani. Az újdonság bemutatkozásával immár nyolctagúra bővül a család. Szintén nagyobb az extrafelszerelések, kiegészítők és a Mini Connected szolgáltatások választéka. E területek legfrissebb újdonságai szintén megtekinthetők Párizsban. A márka mindezeken túl egy látványos tanulmánymodellt is bemutat a Párizsi Autószalon közönségének. A Superleggera Vision a roadsterek hagyományokban gazdag koncepciójának jövőbemutató interpretációját fogalmazza meg – brit stílusban, olasz vonzerővel, puritán formavilággal, következetes könnyűszerkezetes építéssel és tisztán elektromos hajtással. A kézi munkával készült tanulmánymodell a klasszikus, nyitott kétülésesek modern interpretációja, amelynek érzelmekben gazdag minimál-dizájnja a brit stílus és az olasz vonzerő egyéni ötvözete.

Az ötajtós Mini (üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 5,9 – 3,5 l/100 km; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált: 136 – 92 g/km) motorpalettáján a piaci bevezetésekor összesen hat új generációs, három- illetve négyhengeres erőforrás sorakozik, egyaránt a TwinPower Turbo technikával. A korszerű aggregátok a 70 kW/95 LE és a 141 kW/192 LE közötti teljesítménytartományt ölelik fel, s a modellspecifikus hangolású, modern futómű-technikával közösen a vezetés semmi mással össze nem téveszthető élményét ígérik.

Két további ajtó könnyíti a beszállást hátra, ahol három üléshely áll rendelkezésre. Az ötajtós autó 72 milliméterrel meghosszabbított tengelytávja azonban nemcsak az utasok számára biztosít nagyobb helyet. Az immár 278 literes csomagtartó is mintegy 30 százalékkal nagyobb a háromajtós modellénél, a 60:40 arányban osztott hátsó üléstámla lehajthatásával pedig egészen 941 literig növelhető.

Kiemelt Partnereink