Gyártók Megkezdi a manipulált autók javítását az Audi

Megkezdi a manipulált autók javítását az Audi

autopro.hu | 2016.02.05 08:53

Megkezdi a manipulált autók javítását az Audi

A négykarikás gyártó a tervek szerint márciusban indítja a Németországban futó, dízelbotrányban érintett autók visszahívását. Csúszásban a Passat modellek hasonló akciója...

Hirdetés

A Volkswagen-konszern tagjának csak Németországban 580 ezer autó javítását kell elvégeznie. A gyártó, mely a plusz szervizelésről jelenleg a német közlekedési hatóságokkal is egyeztet, nem részletezte, hogy Európa többi országában mikor indul az érintett autók javításának programja.

Az Audi az A4-eseket hívja vissza először

Az Audi a visszahívást március elején a kétliteres dízelmotorokkal szerelt autókkal szeretné elkezdeni, azonban a vállalat szóvivője szerint a hatóságok visszajelzésétől is nagyban függ, hogy tartani tudják-e a kijelölt céldátumot. Nem az Audi az egyetlen VW-konszern tagjai közül, aki a következő hetekben a javítás konkrét fázisához érkezik: a Volkswagen az Amarok modell után már Passatok szervizbe hívására készül.

A Volkswagen valószínűleg a Passat modellek szoftverének módosításával kapcsolatban szembesül a dízelbotrány legnagyobb kihívásával: a rendkívüli népszerűségnek örvendő modellből rengeteg fut az utakon. Az autógyártó korábbi hírek alapján a több lépcsőben végzett visszahívást februárban szerette volna indítani, azonban a német közlekedési miniszter szerint a kezdés márciusra tolódik.

Kiemelt Partnereink