Gyártók Megkétszerezte az Audi az oktatóközpontját

Megkétszerezte az Audi az oktatóközpontját

autopro.hu | 2015.02.26 15:52

Megkétszerezte az Audi az oktatóközpontját

Február 26-án az Audi Hungaria oktatóközpontja új tanműhellyel bővült, ahol duális szakképzés keretében a forgácsolástechnika jövőbeli szakembereit képezik.

Hirdetés

Az új forgácsolástechnikai tanműhely az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában (PTC) kezdi meg működését. Az eddigi tanműhely területét 450 négyzetméterre duplázták meg, és felszereltségét hét CNC géppel és egy szimulációs teremmel bővítették ki. Ennek köszönhetően egy modern szakképzési infrastruktúra várja a szakmunkástanulókat, ahol a forgácsolástechnika legmodernebb technológiájával ismerkedhetnek meg. Az Audi Akademie Hungaria szakképző trénerei biztosítják a fiatalok oktatását.

Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, győri országgyűlési képviselő, Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Christoph Hermreck, az Audi Akademie Hungaria ügyvezető igazgatója és Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A szakmunkástanulók ezzel párhuzamosan a győri szakképző iskolákban tanulnak, amelyek szoros kapcsolatban állnak a motor- és járműgyártóval. A duális szakképzés keretében a tanulók váltva töltenek egy-egy hetet az iskolában és a vállalatnál. Az elmúlt 14 évben több mint 1 700 szakmunkástanuló szerezte meg szakmáját az Audi Hungariánál. Évente mintegy 250 tanuló vesz részt a duális szakképzésben.

– Szakmunkástanulóink megismerik a legmodernebb technológiát és fejlesztéseket, így a lehető legfelkészültebben lépnek a munka világába. Szakképzési rendszerünk már ma a holnap munkaerő-piaci igényeire irányul. A duális szakképzés rendszere alapvető eleme az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának – mondta Knáb Erzsébet, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató.

Az Audi Hungariánál kialakított duális szakképzési modell iránymutató a magyarországi szakképzés területén: tökéletesen illeszkedik az állami szakképzési koncepcióba, és példaként szolgál Magyarországon.

Az Audi Hungaria számos elismerést kapott a gyakorlatorientált szakképzés megvalósítása terén elért eddigi sikereiért, legutóbb 2014 februárjában a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díját.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink