Gyártók Megduplázza motorgyára méretét a Jaguar

Megduplázza motorgyára méretét a Jaguar

Biró Csongor | 2015.11.30 14:35

Megduplázza motorgyára méretét a Jaguar

A Jaguar Land Rover bejelentette, hogy a 450 millió fontos beruházási program keretében megduplázza motorgyárának méretét.

Hirdetés

A wolverhamptoni üzemet alig egy éve adták át, az egymilliárd fontos beruházás eredményeként a két márka legmodernebb motorjai készülnek ott. A gyártósorról az eltelt 12 hónap során több mint ötvenezer ingenium fantázianevű motor készült.

Az erőforrást kezdetben a Jaguar XE modell kapta meg még áprilisban, ezt követte alkalmazása a Land Rover Discovery Sportban. Ez a két modell tornázta fel a konszern eladásait idén, amely novemberig már megközelítette a 66 ezret. A motorgyár kiszolgálja a Jaguar Land Rover mindhárom gyárát, motorjai hamarosan a Range Rover Evoque, a már nálunk is kapható Jagiar XF valamint a tavasszal érkező F-Pace hajtásáról gondoskodnak.

A mostani bővítés a jelenlegi duplájára, azaz kétszázezer négyzetméterre növeli a gyár hasznos területét és százával teremt új munkahelyet. A Jaguar Land Rover a bővítés után immár negyvenezer dolgozónak ad munkát világszerte. A motorgyárban jelenleg hétszázan dolgoznak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink