Gyártók Már válogatnak az Audi Sport TT Cupra

Már válogatnak az Audi Sport TT Cupra

autopro.hu | 2014.12.19 05:51

Már válogatnak az Audi Sport TT Cupra

A 2015-ös szezontól a DTM keretében rendezendõ versenysorozat 18 rajthelyére 30 országból 165 pályázat érkezett.

Hirdetés

A legtöbb pályázó a várakozásoknak megfelelően Németországból és Európából származik. Összesen tucatnyi jelentkezővel Észak-Amerika is erőteljesen képviselteti magát. Ám Ausztráliából, Brazíliából, Kínából, Kolumbiából, Mauritiusról és Dél-Afrikából is érkeztek jelentkezések. A legfiatalabb jelentkező éppen betöltötte a 16. életévét, és 19 hölgy is pályázott.

Az Audi Sport TT Cup sorozattal a márka a nemzetközi utánpótlás versenyzőinek és versenyzőnőinek szeretné megadni a lehetőséget, hogy bekerüljenek a motorsport világába. A 18 rajthelyre többlépcsős választási folyamattal keresik meg a legalkalmasabb pilótákat.

Legfeljebb 50 jelöltet hívnak meg egy első válogatóra, amelyet december 12–13. között, a Neuburg an der Donau-i Audi driving experience center területén rendeznek. A zsűriben megtaláljuk Markus Winkelhockot, az Audi Sport TT Cup edzőjét, Marco Werner Le Mans-győztest és Sepp Haider egykori raliversenyzőt is. A három profi versenyző az utánpótlás-pilótákat a 2015-ös szezon során is végig elkíséri majd.

Ráadásul immár az Audi Sport TT Cup első hivatalos partnere is biztos: a Hankook gumiabroncsgyártó. A gyártó szállítja mostantól az összes Audi TT és TTS gyári elsőszerelésű abroncsát, ezért is logikus választás az Audi AG új márkakupájához.

Az új Audi TT versenyváltozatának teljesítménye 228 kilowatt (310 lóerő), tömege csupán 1125 kilogramm. Az úgynevezett push-to-pass funkció segítségével a kétliteres TFSI-erőforrás teljesítménye rövid ideig 22 kilowattal (30 lóerővel) megnövelhető. Az összes versenyautót központilag a quattro GmbH készíti fel és veti majd be.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink