Gyártók Már építik a Vitara speciális gyártósorát Esztergomban

Már építik a Vitara speciális gyártósorát Esztergomban

Gégény István | 2014.10.14 09:53

Már építik a Vitara speciális gyártósorát Esztergomban

Szeptember óta egy műszakban termel a Magyar Suzuki gyára. Az ok kettős: megszűnt az eredeti SX4 és a Splash modellek gyártása, közben építik a Párizsban bemutatott új modell gyártósorát.

– Jelentős átalakítások zajlanak gyárunkban – válaszolta szakportálunk megkeresésére Ruska Viktória, a Magyar Suzuki kommunikációs vezetője. – Szeptember óta egy műszakban termelünk, ez így is marad az év végéig. A változások már korábban, a nyári leálláskor elkezdődtek, ugyanis a Vitara modell termelése komoly gyártástechnológiai fejlesztéseket igényel. Jelentős átalakításokra van szükség, ezt a munkát a karácsonyi szünetben is folytatni fogjuk, sőt, jövőre is marad még tennivaló.

Így néz ki az új magyar gyártású modell

Ruska Viktória elmondta, nem ez az első eset, hogy ekkora volumenű átalakítást végeznek a gyárban – a globális gazdasági válság előtt volt már példa hasonló fejlesztésre az esztergomi üzemben.

A kommunikációs vezető tájékoztatása szerint várhatóan 2015 februárjában kezdődhet a Suzuki Vitara sorozatgyártása, viszont már az új év kezdetén, januárban visszaállnak a kétműszakos termelésre.

Egy másik színbe öltöztetve, testközelből

Jelenleg az egy éve bemutatott SX4 S-Cross és Swift modellek gyártása zajlik a Magyar Suzuki gyárában.

Kiemelt Partnereink