Gyártók Magyar motor a Mokkában

Magyar motor a Mokkában

Biró Csongor | 2014.09.29 12:15

Magyar motor a Mokkában

Az Adam, az Astra, a Meriva, az Insignia, a Zafira, a Cascada után a Mokka is szentgotthárdi motort kap, ráadásul a legtakarékosabbat, az 1,6 literes turbódízelt.

Hirdetés

A korábban csak Dél-Koreában gyártott Opel Mokka dízelváltozatát még a koros, 1,7 literes Isuzu-gyökerű erőforrás hajtotta. Eddig. Miután a Mokkát Spanyolországban kezdték gyártani, a népszerű szabadidő-autó megkapta a szentgotthárdi 1.6 CDTI 136 lóerős változatát. A modellt új motorjával a Párizsi Autószalonon mutatja be a márka. Az erőforrás a Mokkában is 320 newtonmétert képes mozgósítani, szériában kapja a stop-start rendszert, hatfokozatú kézi váltója hosszú áttételezésű. A Mokka magyar motorjával 9,9 másodperc alatt gyorsul fel száz kilométer/órás sebességre, a végesebessége 191 kilométer/óra. A modern konstrukciónak hála az öngyuladós motorral szerelt Mokka 20 kilóval könnyebb, ami jó hatással van az elődnél alacsonyabb étvágyára is.

Ezt a Mokkát még nem magyar motor hajtja

A kereskedésekbe várhatóan 2015 elején érkeznek meg azok a példányok, amelynek motorterébe a Szentgotthárdon gyártott, teljesen alumínium turbódízelt szerelik. A 130 lovas 1,7-est váltja le az új motor, a 110 lóerős 1,7 CDTI továbbra is a kínálatban marad.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink