Gyártók Magyar fejlesztésű e-bike kerül a piacra

Magyar fejlesztésű e-bike kerül a piacra

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.05.21 12:15

Magyar fejlesztésű e-bike kerül a piacra

Hamarosan elkészül a prototípusa az első hazai elektromos kerékpárnak. A sorozatgyártás a több hónapos tesztelés és a gyártás előkészítése után legkésőbb egy év múlva kezdődhet a Neuzer esztergomi gyárában.

Az esztergomi Neuzer Kerékpárgyár júniusban kezdi meg a saját fejlesztésű, elektromos kerékpárok protípusainak gyártását. A vállalat elsődleges célja az e-kerékpárok nagy sorozatú előállításán kívül a kerékpározáshoz köthető teljes infrastruktúra, valamint a közösségi használat fejlesztése és népszerűsítése - adta hírül a szigetvarhirado.hu.

– Több éves fejlesztési folyamatnak köszönhetően első lépcsőfokként a kompakt, kölcsönözhető elektromos kerékpárok protípusának gyártását kezdjük el idén júniusban. Második lépésként ennek tapasztalatait felhasználva gyártjuk majd az európai szabványoknak megfelelő, megfizethető árú, kereskedelmi forgalomba szánt elektromos kétkerekűeket – közölte Neuzer András, a gyár fő tulajdonosa. Reményei szerint a prototípusok tesztjét követően legkésőbb jövő nyáron már teljes kapacitással haladhat a sorozatgyártás.

Neuzer András szerint az újdonsággal nem csupán a már kiépített bérelhető közösségi kerékpárok rendszere fejleszthető, hanem az e-mobilitást ösztönző pályázatoknak köszönhetően több hazai városban is kiépíthető lesz ez a közösségi közlekedési forma.

Kiemelt Partnereink