Gyártók Luxusautókat hív vissza a Toyota

Luxusautókat hív vissza a Toyota

autopro.hu | 2016.01.28 14:32

Luxusautókat hív vissza a Toyota

A japán gyártó vállalatcsaládjába tartozó Lexus modellek légzsákjaival van gond. Az érintett beszállító viszont ezúttal nem a Takata, hanem a Gosei.

Hirdetés

6 ezer Lexus RX350 és RX450h crossover kénytelen szervizbe látogatni, röviddel azt követően, hogy elhagyták a gyártósort. A 2016-os modellévű prémium járművek sofőroldali térdlégzsákjai esetében az autógyártó közleménye szerint „előfordulhattak gyártási problémák”. Az esetleges hibás működés baleset esetén személyi sérülést okozhat, noha eddig ilyen jelzést még nem kapott a Toyota.

Lexus RX 450h

Noha az érintett járművek köre ismert, a gyártó egyelőre nem tudja megmondani, mennyi példányt értékesítettek a gyorsan felfedezett problémás alkatrészt hordozó járművekből.

Azt viszont tudni lehet, hogy nem a megszokott légzsákos üggyel van dolgunk, ugyanis ezeknek az utasbiztonsági eszközöknek a gyártója egy másik japán beszállító a Gosei – ez pedig nem túl jó hír a Toyota számára, hiszen az autógyártó 43 százalékot tulajdonol a vállalat részvényeiből, vagyis többé-kevésbé házon belüli minőségügyi problémáról van szó.

Kiemelt Partnereink