Gyártók Legyőzte az Audi a BMW-t

Legyőzte az Audi a BMW-t

autopro.hu | 2014.08.28 06:46

Legyőzte az Audi a BMW-t

Német fogyasztók az Audi AG-t szavazták meg a leginkább fenntartható vállalatnak: az első helyet a BMW előtt szerezte meg a vállalat.

Hirdetés

– A fenntarthatóság stratégiánk szerves részeként szabványként vonatkozik minden termékünkre és folyamatunkra – mondta Peter F. Tropschuh, az Audi AG vállalati felelősségvállalási igazgatója.

Az értékelési pontszámot a környezetvédelmi, a gazdasági és a társadalmi fenntarthatóság különféle mutatói alapján számolják ki. Az Audi mindhárom területen az értékelés élén áll: a környezetvédelem kategóriájában az erőforrásokat és a környezetet megóvó technológiákra irányuló beruházásaiért, valamint zöld gyártóüzemeiért kapta meg az első helyezést. A társadalmi fenntarthatóság terén a vállalat, mint népszerű munkáltató és munkahelyeket teremtő, illetve megvédő vállalat gyűjtötte a legtöbb pontszámot.

Az Audi A3 Sportback e-tron üzemanyag-fogyasztása

Vegyes ciklusú üzemanyag-fogyasztás, l/100 km: 1,5

Üzemanyag-fogyasztás kizárólag a belsőégésű motor használatával, l/100 km: 4,5

Vegyes ciklusú CO2-kibocsátás, g/km: 35

CO2-kibocsátás kizárólag a belsőégésű motor használatával, g/km: 104

A fogyasztók szintén nagyra értékelik a fiatal dolgozóknak nyújtott széles körű támogatást és előrelépési lehetőségeket, valamint az Audi társadalmi szerepvállalását azokban az országokban, amelyekben gyártóüzemet működtet. A gazdaság területén pedig az Audi kiváló pontszámokat ért el a versenytársai, illetve a beszállítói felé tanúsított tisztességes eljárásával, valamint az ügyféladatok különösen bizalmas kezelésével.

A tanulmányt 2011 óta évente elvégzik, és minden fogyasztó két különböző vállalatra szavazhat. Idén a reprezentatív mintát alkotó több mint 8000 fogyasztó 16 iparágban 104 vállalatot értékelt.

Kiemelt Partnereink