Gyártók Különleges hangélményt kínál az Audi TT

Különleges hangélményt kínál az Audi TT

Biró Csongor | 2014.07.28 12:34

Különleges hangélményt kínál az Audi TT

Világújdonságok és innovációk mellett egyedi hangélményt kínál vásárlóinak az Audi TT győri sportkocsi.

Hirdetés

A csúcstechnológiát nyújtó Bang & Olufsen hangzórendszer úgynevezett Symphoria technológiát használ a tökéletes hangzás érdekében. Egy processzor elemzi az utastér zajait és zörejeit és a maximális zeneélmény érdekében minimalizálja, vagy kiküszöböli azokat. Ha az MMI navigation plus szórakoztató és információs rendszerrel együtt rendeljük, 5,1-es hangélmény leadására képes. 680 wattos erősítője 12 hangszórót szólaltat meg, köztük két középsőt és két mélysugárzót a hátsó ajtókba építve. A hangfalakat galvanizált alumíniumgyűrűk és LED-es fények díszítik.

Digitális műszerfal az Audi TT-ben

A prémium hangzás érdekében az Audi a Frauenhofer Intézettel közösen dolgozta ki a már említett Symphoria szoftvert. Első lépésben szemantikus analízissel a program különválasztja a hangok összetevőit, majd egy algoritmus segítségével szétszórja az autó utasterében. A hangzás így szélesebb és mélyebb, teljesen kitölti, megszólaltja a teret. Minden utas tökéletes hangélményt kap.

Az Audi immár hosszú évek óta elkötelezett a minőségi autóhifi iránt. A dán Bang & Olufsennel (BO) az autógyártók közül elsőként működött együtt, az első közös munkájuk az Audi A8-as volt 2005-ben. Évről-évre szaporodott a BO-hifit kínáló Audik száma, a 2012-es Audi A3-assal a kompakt kategóriába is belépett a csúcs minőségű zenelejátszás. Az új szoftver segítségével a négykarikás márka nagy lépést tett a 3D-s hangzásvilág megvalósításának útján, a technológiát a Las Vegas-i elektronikai vásáron mutatta be az autógyártó 2013-ban. A hangzás harmadik dimenziója, a térbeli magasság és mélység még a jövő zenéje, de már nem sokáig.

Kiemelt Partnereink