Gyártók Követi a SUV-divatot a Maserati

Követi a SUV-divatot a Maserati

autopro.hu | 2016.02.25 10:32

Követi a SUV-divatot a Maserati

Tévedett, aki azt gondolta, hogy a luxusmárkák nem terveznek a piacon jelenleg nagyon divatosnak számító terepjárókat: a Bentley után hamarosan az olaszok is bemutatják crossover modelljüket.

Hirdetés

A Levante névre keresztelt új SUV szériaváltozata a Genfi Autószalonon mutatkozik majd be. Az újonc neve arra az olaszországi területre utal, ahol a Maserati-testvérek nagyjából egy évszázada megálmodták cégüket, számol be az Automobilwoche.

Bár a jövevény műszaki részleteiről egyelőre még nem sokat tudni, az biztos, hogy alapjait a Ghibli szolgáltatja. Az autó rendelhető lesz benzin és dízelmotorral, nyolcsebességes automata váltóval és összkerékhajtással is. A Levante hozzásegítheti a Maseratit ahhoz, hogy éves értékesítésüket 50 ezer fölé tornásszák.

Bár a Maserati számára a SUV modellek piaca új területnek számíthat, a Fiat-konszernbe tartozó márka nagy reményeket fűz az új autóhoz: a bő húszmillió forintos alapárú gépből évente tízezer darabot szeretnének eladni. A Levante, melynek fő versenytársa a Porsche Cayenne és a Jaguar F-Pace lehet, gyártása tavasszal indul.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink